Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От Президентството критикуваха прокуратурата, отправяла внушения

Политика

От Президентството критикуваха прокуратурата, отправяла внушения

От Президентството критикуваха прокуратурата, отправяла внушения - Tribune.bg
Снимка:

Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар. Това се посочва в позиция, дошла от прессекретариата на държавния глава. Повод е огласената днес информация от прокуратурата за секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов.

"Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск", се казва в съобщението, което идва след многото медийни запитвания.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов бе доведен в Спецпрокуратурата, за да бъде разпитан във връзка с разследване за търговия на влияние. Проверявана е кореспондеция между Пламен Бобоков и висши държавни служители, а в залата беше споменато името и на Румен Радев.

Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция пратил на Пламен Бобоков решение на ВАС преди да е огласено, стана ясно от снимките, публикувани от прокуратурата. От чатовете, които показаха от прокуратурата, става ясно, че на 27 декември 2018 г. Узунов е изпратил на Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние. Решението касае казуса с либийския танкер „Бадр“ на Пристанище Бургас. Срещу частния съдебен изпълнител, продал либийския кораб, беше образувано разследване. Според държавното обвинение частният съдебен изпълнител е превишил правата си, като е действал в интерес на българско дружество.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Абе Радев направо да праща дрона да снима Гешев как е участвал в процеса срещу Исус Христос и лично му е надянал трънения венец. Кво толкова шъ се церемони с тия, ай сиктир.
20.06.2020 07:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети