Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ подкрепя военна помощ за Украйна, ако ДБ станат доброволци там

Политика

„Възраждане“ подкрепя военна помощ за Украйна, ако ДБ станат доброволци там

Възраждане подкрепя военна помощ за Украйна, ако ДБ станат доброволци там - Tribune.bg
Снимка:

От „Възраждане“ ще подкрепят военна помощ за Украйна, ако от ДБ станат доброволци там, заяви в декларация от името на група лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Ще подкрепим предложението на „Демократична България“ за изпращане на оръжие в Украйна при условие тази военна помощ да бъде занесена от парламентарната им група, а техните народни представители се включат като доброволци там. Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблема и на Украйна, и на България“, увери залата Костадинов. Той определи дебатите по въпроса като парад на лицемерието и попита защо парламентът не се осъжда агресията на Турция в Ирак, след като е в ход мащабна военна операция срещу кюрдите.

Лидерът на „Възраждане“ обвини управляващите, че са се  „огъвали“ пред външен министър на една чужда държава, който е на посещение у нас.

„Вчера бе поставена темата за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като руска пропаганда. Никой не говори за това, че в Украйна се извършва възродителен процес, бяха сменени имената на сънародниците ни, бяха затворени българските училища там“, изтъкна Костадинов.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема