Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От ВМРО - БНД обсъдиха промени в образователната система със стартъп фирми

Политика

От ВМРО - БНД обсъдиха промени в образователната система със стартъп фирми

От ВМРО - БНД обсъдиха промени в образователната система със стартъп фирми - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатите за евродепутати от ВМРО Ангел Джамбазки и Карлос Контрера се срещната с представители на българската асоциация на стартъп компаниите. Те разговаряха за бъдещето на бизнеса у нас и очертаха основните проблеми на сектора, като стигнаха до извода, че първата стъпка е промяна в образователната система.

Властта трябва да бъде принуждавана, ако не разбере, че без нововъведения в образованието обрича българската икономика да бъде нетен донор на емигранти в Европейския съюз и да продължи с политиката на обезлюдяване на България. И тук всяко Ваше усилие би било обезсмислено в дългия период, ако не намерите хора, които да го работят. А наше задължение, като представители, е да създаваме условия и да се срещнем по пътя, категоричен бе Джамбазки. 

Правилен беше въпросът дали грантове или привличане на частен капитал. Правилен е отговорът, че с грантове и субсидирани програми, като че ли не постигнахме ефект, в която и да е сфера. Което означава, че ако ще насочваме финансирането, то трябва да е основно към образованието, за да получаваме кадри, специално за вашата индустрия. Също така трябва да се насочим и към научните изследвания, обаче излиза въпросът какви да са тези научни изследвания. На национално ниво вероятно начинът, по който се действа не дава необходимият ефект. Говорихме си за свръхрегулациите. Може да повдигнем не само въпроса за регистрацията на търговските дружества, но и за липсата на реална стратегия как ние като общество да Ви осигурим достатъчна платформа, чрез която да започнете своя бизнес, заяви Контрера. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати