Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От ВМРО няма да участват в извънредното заседание на НС

Политика

От ВМРО няма да участват в извънредното заседание на НС

От ВМРО няма да участват в извънредното заседание на НС - Tribune.bg
Снимка:

Не е време за дезертьорство, а за работа, заявиха от ВМРО

Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет. Това се казва в позиция на групата на депутатите от ВМРО - Българско национално движение в 44-ото Народно събрание.

Боричканията на бизнесмени, институции и „революционен авангард“ са вредни за България.

За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта.

За ВМРО мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани, се казва още в позиция на народните представители от ВМРО.

Според тях забележимо е желанието на БСП за флирт с протестиращите, които, водени от собствените си политически амбиции и антагонизъм, системно нарушават обществения ред и посягат на изконни човешки и граждански права на инакомислещото мнозинство.

Не желаем да даваме допълнителна трибуна на и без това медийно доминиращите тези на този „революционен авангард“, който съвсем по Ленински иска да ни освобождава от нещо и разнася ковчези и бесилки. Нееднократно сме казвали, че сме чули посланието на необременените и желаещи позитивна промяна в много посоки хора и отговорно ще поставим това в дневния ред на институциите - без популизъм и желание за дребни дивиденти, категорични са Патриотите.

От ВМРО считат, че мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато основни техни приоритети бъдат реализирани:

- Повишение на доходите на пенсионерите и минимална пенсия от 300 лв. следва да бъде приета със Закона за държавния бюджет за 2021 г. и това касае над 2 млн. пенсионери.

- Измененията на Закон за задълженията и дълговете и приемането на Закон за частния фалит, които да сложат край на робството на вечните длъжници, касаещо на 600 000 българи.

- Да се даде шанс на милионите българи зад граница да се заселват трайно, да учат и работят в Родината - като мощна мярка срещу демографската катастрофа и запълване на недостига на работна ръка, е също законодателно предложение на ВМРО.

- Мерките за подкрепа на малките и средни земеделски и индустриални производители, на родителите и самоосигуряващите се във връзка с епидемията.

- Мерките за овладяване на битовата престъпност - включително разширяване на пределите на неизбежната отбрана, наказанията за малките кражби, за незаконната сеч и вредителство в полските имоти. Създаването на доброволни отряди към МВР.

- Криминализиране на проповядването на радикален ислям и изсветляване на парите на неправителствените организации, финансирани от чужбина, е важен въпрос за националната сигурност.
- Наборната военна служба и повишаване боеспособността на армията.

- Приемането на Кодекс за социално подпомагане, който да обхване всички нужди на хората с увреждания, да гарантира правата на децата и семействата и да сложи край на социалния паразитизъм и да отмени Закона за социалните услуги.

- Приемането на Концепцията за интеграция на маргиналните цигански общности чрез труд, образование и законопослушание - касае на практика бъдещето на всички в България.

Депутатите от ВМРО за категорични, че това са само част от нещата, които следва да бъдат решени в следващите месеци, и от тях зависи съдбата на милиони хора. Нелепо е българите да стават заложници на политическата омраза на една малка радикализирана обществена група - от една страна, и на боязън и желание за минимизиране на политически щети - от друга. Ние не оценяваме престоя си във властта по това дали в следващия парламент ще вкараме повече или по-малко депутати. Трябва да се свършат реални неща за хората и за бъдещето на нацията. Дезертирането от позиция не е в стила на ВМРО, заявяват депутатите.

Още по-малко, когато основната политическа цел на хората, които превзеха протеста и се представят за политическа алтернатива, въпреки тежкото си политическо минало, е в разрез с всичко, което ВМРО отстоява:

- Националният интерес преди интересите на всяка друга държава, преди интересите на ЕС.

- Защита на традиционната ни ценностната система и противодействие на Истанбулска конвенция и джендър пропагандата.

- Изграждане на големите инвестиционни проекти, като газопроводи и АЕЦ, от които полза би имал всеки българин.

- Недопускане завръщането на ДПС във властта.

Всичко това ни кара да искаме активни управленски и законодателни действия в полза на българския народ през следващите месеци. Преодоляване на кризата чрез диалог и търсене на консенсус и национално съгласие. Надяваме се да има политическа воля за това. Бягството от отговорност води до хаос и липса на перспектива за всички българи, завършва позицията на народните представители от ВМРО.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Защо мятат яйца и домати ли? Сигурно Деса без Мерцедеса в съдружие с Хаджикян, вече имат верига ателиета за химическо чистене, около жълтите павета.
13.08.2020 10:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети