Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От ВМРО ще предложат харта за Македония

Политика

От ВМРО ще предложат харта за Македония

От ВМРО ще предложат харта за Македония - Tribune.bg
Снимка:

Целта е национално съгласие по присъединяването на Скопие към ЕС

От ВМРО ще предложат на всички политически партии харта за Македония. Целта на документа е да се постигне национално съгласие по въпросите с присъединяване западната ни съседка към Европейския съюз.

Конкретната причина депутатите от ВМРО да предприемат тази стъпка е посещението на евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в Скопие и разговорите му с премиера Зоран Заев. След нея Кючук обяви, че двустранните въпроси между София и Скопие трябва да се решават на двустранна основа.

„Българските граждани трябва да знаят кой защитава националните интереси и кой действа като пета колона на чужди държави“, каза депутатът Милен Михов в декларация от името на партията.

Евродепутатът от ДПС трябва да внесе доклад за напредъка на Северна Македония, който предстои да се гласува във външната комисия на ЕП. От ВМРО смятат, че ДПС навлиза в македонския въпрос срещу интересите на страната. Повод за това им дава коментарът на македонския премиер Зоран Заев, че ДПС е единствената партия, която защитава по умерен курс към Скопие.

„Не могат да не породят тревога в българските патриоти тези думи. Какво означава изказването на Кючюк, че въпросите трябва да се уреждат в двустранни условия. Означава ли това, че РСМ може да повдигне въпроса за българската фашистка окупация пред ЕС и да иска обезщетения за това. Нещо, което в последните месеци в Скопие се лансира широко“, посочи войводата и добави, че изявленията на европейския пратеник на ДПС вреди на българската позиция и действа в чужди интереси, с което се „прави опит да се погребе действията на десетки революционери за последните 135 г.“


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО, Македония

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати