Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: Г-н президент, напуснете това безсмислено място президентството и се включете в надпреварата за София

Политика

Марешки: Г-н президент, напуснете това безсмислено място президентството и се включете в надпреварата за София

Марешки: Г-н президент, напуснете това безсмислено място президентството и се включете в надпреварата за София - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Воля“ призова за личен пример и попита Румен Радев колко успели българи е назначил

Успехът на едно управление се измерва по джоба на всеки българин, заяви от парламентарната трибуна лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той обеща парламентарната група на „Воля“ да продължи да бъде гласът на народа, а депутатите да бъдат непримирими към бездействието.

В отговор на обръщението на президента Румен Радев Марешки призова за личен пример и попита президента колко успели българи е назначил в неговата институция.

„Г-н президент, имате желание нещо да промените, успелите българи по света, да, всички трябва да се стремим да ги привличаме, а най-хубавото е да направим така, че да останат в България. Трябва да дадем личен пример. Колко хора такива има в президентската институция? Аз мога да кажа в моята партия колко са“, заяви председателят на ПГ на „Воля” Веселин Марешки. Според него състоянието на България е ясно на всички.

„Вие сте от хората, които оценяват това като негативно състояние. Ние сериозно призоваваме - напуснете това безсмислено място президентството и се включете в надпреварата за София, за да бъде промяната трамплин за това, което вие проповядвате, иначе това би се смятало за бягство от борбата за промяната“, коментира Марешки поведението на президента.

„Воля“ призова всички депутати да работят така, че местните избори да не нарушават нормалния ритъм на законодателната дейност. „Оставете българите сами да преценят кметовете какво са направили за тях“, настоя Марешки. Той обеща да направи серия от предложения за политиките за майките и децата. „Призоваваме за по-добър ритъм на работа в тази зала. На всички ни дойде до гуша от махленските разправии в малката коалиция. Нека си видят кадрите в правителството, така и не чухме от ресорния вицепремиер какви мерки имат за справяне с демографската криза“, добави още Марешки.

Той прогнозира, че "Воля - Българските родолюбци" може да се окаже втора или трета политическа сила в парламента.  

„"Воля - българските родолюбци" към днешна дата е най-малката парламентарна партия, но като гледам как върви разпада при някои колеги, скоро може да се окажем четвърта или трета политическа сила в парламента“, посочи Марешки. От партията декларираха, че ще работят затова този парламент да свърши реална работа в полза на хората, а не да си отиде безславно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Марешки Не си пиеш от розовите хапчета. Този е за четвърти километър директно, без да го изследват.
04.09.2019 17:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати