Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отказалият се депутат от ПП Велико Минков: НС е театър, дебатите - остарял метод

Политика

Отказалият се депутат от ПП Велико Минков: НС е театър, дебатите - остарял метод

Отказалият се депутат от ПП Велико Минков: НС е театър, дебатите - остарял метод - Tribune.bg
Снимка:

Отказалият се депутат от групата на ПП Велико Минков, който си тръгна от парламента след 3-4 заседания по лични причини сравни Народното събрание с театър и разкритикува дебатите в зала като ги определи за остарял метод. 

В интервю за dir. bg той заяви: „Ефективността на парламента е изключително ниска, защото този формат, който имаме, където някой излиза на трибуната, говори пред 240 души, е отпреди 20-и век. След това се появяват камерите в НС, а вече последните години се появяват и социалните медии, които много бързо раздухват това, което е казано в Народното събрание. Това, което видяхме в голяма част от изказванията, а и обществото го вижда това вече от години, е един вид театър. Излизат на трибуната хора да говорят неща, които не обогатяват дебата, имат за цел един такъв такъв пиар ефект - да възпроизведат едно клипче, отрязък за социалните медии с това, което са казали. Това, което са казали, не е за останалите народни представители, а за една външна аудитория“, обясни Минков. 

Реформата напусналия парламентарния живот народен представител вижда по два начина -  забрана на смартфоните в пленарната зала, което не става и другият – „да си кажем - ами, добре, вече сме в 21-и век и комуникацията може да върви достатъчно комуникативно онлайн и в писмена форма. Защото тогава тези процедурни хватки с бавене на времето, с пиар речи от трибуната, ще се обезсмислят“. 

Неефективността на НС се дължи според него и на качеството на хората. „Нали знаете, че когато отвратените си заминат, остават отвратителните. До голяма степен и на това се дължи“. 

Велико Минков се обяви за вдигане на депутатските заплати, „колкото и да е непопулярно това“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети