Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отлагат Наредба Н-18 с шест месеца

Политика

Отлагат Наредба Н-18 с шест месеца

Отлагат Наредба Н-18 с шест месеца - Tribune.bg
Снимка:

Това стана ясно след среща на министъра на финансите с хотелиери и ресторантьори

Отлагат Наредба Н-18 с шест месеца. Това стана ясно след среща на министъра на финансите Владислав Горанов с хотелиери и ресторантьори.

„От няколко дни остро се поставя въпроса за прилагането на Наредба Н-18. На срещата днес се договорихме да се удължи срокът за специални софтуери с 6 месеца след 31 януари. В това време ще се работи за изясняване на спецификите в този бранш. Ще проведем и работни формати за прилагането на режима на запечатване на търговски обекти. Има какво да се усъвършенства, за да няма подозрения от своеволия. Обединихме се около философията на наредбата, има нужда от още комуникация, уважавам позицията на колегите от бранша и това, което разпореди премиерът“,  заяви Горанов.

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за утре протест

„Благодарим, че министърът и екипът му ни изслушаха. Отворихме и темата за диференцирана ставка на ДДС. Призоваваме структурите ни да не реализираме протеста, обявен утре в 12 ч. Призоваваме членовете си да останат по места и да не идват на протест“, заяви Вени Петрова председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Доволни сме много от срещата, бяхме чути“, посочи още тя.  Става ясно и че дискусиите ще продължат. „Така след 6 месеца ще имаме работеща наредба“, смята Петрова.

Наредбата трябваше да влезе на 31 януари. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети