Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отменя се заседанието на парламента на 2 април

Политика

Отменя се заседанието на парламента на 2 април

Отменя се заседанието на парламента на 2 април - Tribune.bg
Снимка:

Чакат се резултатите от пробите за коронавирус на народните представители

Утрешното заседание на парламента, което трябваше да разгледа актуализацията на бюджета и закона за енергетиката, се отменя, стана ясно след проведения председателски съвет в Народното събрание.

Лидерите на парламентарните групи са обсъдили и идеята за дистанционно заседание, но окончателно решение ще бъде прието, след като станат известни резултатите от пробите за коронавирус на всички народни представители.

Това се наложи, след като депутатът от ДПС Хасан Адемов даде положителна проба за Covid-19.

Като първа стъпка заседанията на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по енергетика, насрочени за днес, бяха отменени.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова настоя и днес, след като се тества за зараза с коронавирус, че Конституцията на страната не дава възможност за онлайн гласуване на депутатите. От партия „Воля“ предложиха народните избраници да заседават в Партийния дом, но и това вероятно не е обезпечено като вариант.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова посочи, след като напусна ВМА днес, че актуализацията на бюджета, закона за енергетиката и удължаването на извънредното положение ще са приоритет за обсъждане от народните представители през следващата седмица. Тя не конкретизира с колко ще се удължи времето на извънредното положение у нас, защото това по думите й трябва да се съгласува с Националния оперативен щаб.

Окончателно е решението обаче журналистите да не бъдат допускани до сградите на парламента.

От ръководството на Народното събрание чакат резултатите от пробите на народните представители, за да се поставят на обсъждане вариантите за работа на висшия законодателен орган през следващата седмица. Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева изрази вече своите опасения от възможността за поставянето на парламента под карантина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети