Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отново рокади в „Автомагистрали”: отстраниха хората на Гроздан Караджов от ръководството

Политика

Отново рокади в „Автомагистрали”: отстраниха хората на Гроздан Караджов от ръководството

Отново рокади в Автомагистрали: отстраниха хората на Гроздан Караджов от ръководството - Tribune.bg
Снимка:

Трима от петимата членове на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ са сменени в петък следобед, потвърждава информацията МРРБ за OFFNews. Става въпрос за назначените от министъра на регионалното развитие в кабинета „Петков“ Гроздан Караджов - Людмила Стоянова Василева, Димитър Ценков Пенев и Георги Захаринин Попов.

На тяхно място в най-голямото държавно строително дружество у нас са назначени Иван Станчев, Ивелина Крушкова и Николай Едрев. Станчев става изпълнителен директор. Той бе на същия пост и при предишното служебно правителство с ресорен министър Виолета Комитова. Преди това ръководеше отдел „Укрепване на свлачища“ в „Автомагистрали“. Станчев е работил и за „Летище София“.

Ивелина Крушкова е юрист. Завършила е Бургаския свободен университет и УНСС. Доктор е от Университета по библиотекознание и информационни технологии.

От 2018 г. до 2020 г. е член на управителния съвет на националната компания „Индустриални зони“. Тогава на власт е правителството на Бойко Борисов. След това за кратко е председател на Съвета на директорите на "Индустриален и логистичен парк - Бургас". В CV-то ѝ фигурират работа в Комисията за финансов надзор, Българска банка за развитие, Комисия за защита на конкуренцията.

Имала е и дялове в няколко дружества, които е прехвърлила през 2017 г.

Николай Едрев беше главен експерт в парламентарната антикорупционна комисия в последното Народно събрание. След това става консултант в Българската агенция за безопасност на храните по официалния граничен контрол. Ръководил е отдел „Процедури, обществени поръчки и контрол на договори“ в „Автомагистрали“ ЕАД от юли до септември 2021 г.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети