Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отново скандал в парламента, че премиерът не се отчита пред депутатите и БСП

Политика

Отново скандал в парламента, че премиерът не се отчита пред депутатите и БСП

Снимка:

Крум Зарков: Срамно е, прикривате Бойко Борисов

Отново със скандал започна парламентарното заседание днес. Причината – опозицията протестира, че премиерът не се отчита пред депутатите. До напрежението се стигна, след като парламентът и днес отхвърли внесеното писмено предложение на БСП за изслушване на министър-председателя относно инцидента с починалото от токов удар 16 г. момче.

Социалистът Георги Свиленски взе думата по начина на водене заради снощно изказване на председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, че всички питания на опозицията към премиера са противоконституционни. Свиленски изтъкна, че за времето на 44-то Народно събрание левицата е отправила 25 въпроса и 35 питания към премиера Бойко Борисов. В резултат почти всички са върнати, защото не са от компетентността на министър-председателя.

„Вашите колеги, г-н Свиленски, не са се възползвали от чл. 107 на Правилника за работа на Народното събрание, според който могат да протестират въпрос или питане пред Председателски съвет. Вашите колеги не са ги преадресирали. Това означава, няма интерес към тях, а водите статистика, че сте питали премиера. Над 15 въпроса не са преадресирани към други министри“, посочи председателката на парламента Цвета Караянчева.

„Срамно е, прикривате Бойко Борисов“, възмути се Крум Зарков от БСП. Юристът призна, че това е право на председателката на парламента и на ПГ на ГЕРБ.

„Кажете - докато ние сме на власт, премиерът няма да се отчита. Нямате доблестта да го защитите“, коментира Зарков.

Председателят на парламента обеща подробна информация за въпросите и питанията на социалистите.  


Коментари (1)

На злокачественото кретеноидче-Зарков,юрист ли му викат?!
19.02.2021 10:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още