Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отпускат допълни 6,5 млн. лв. за видеонаблюдението и видеозаснемането на изборите

Политика

Отпускат допълни 6,5 млн. лв. за видеонаблюдението и видеозаснемането на изборите

Отпускат допълни 6,5 млн. лв. за видеонаблюдението и видеозаснемането на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства към вече определената план-сметка за провеждане на изборите от 87,7 милиона лева. Тази план-сметка се допълни с 6 444 735 лв. за техническото осигуряване на видеозаснемането и видеонаблюдението след края на изборния ден. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на електронното управление Георги Тодоров.

Министър Тодоров посочи, че средствата ще послужат не само за доставка на технически устройства, а също и за комуникационна свързаност, изграждане на система за управление и видеоизлъчване и заснемане, както и последващо съхранение на записите.

Тодоров допълни, че ще бъде изграден специален интернет сайт, където ще бъде гарантирана сигурността на излъчваната информация. Той припомни, че предстои Централната избирателна комисия да излезе с методически указания относно това как точно трябва да се осъществи видеонаблюдението и излъчването, а ангажиментът на Министерския съвет е единствено да осигури техническото обезпечаване на процесите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати