Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отпуснаха 220 000 лв. за почистване на отпадъците пред стената на ВЕЦ „Своге“

Политика

Отпуснаха 220 000 лв. за почистване на отпадъците пред стената на ВЕЦ „Своге“

Снимка:

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците в река Искър, заяви премиерът Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание, което премиерът свика днес.

В рамките на заседанието правителството отпусна 220 000 лева за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ „Своге“. „Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията“, категоричен беше министър-председателят Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодари на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството. „Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши“, отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата.   


Етикети МС, ВЕЦ Своге

Коментари (1)

някой може ли да предположи от къде се е довлякъл боклукът? Защото , ако се интересувате , аз мога да ви разкажа !
16.01.2021 14:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още