Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Отровното трио“ готви политически проект, Васил Божков или други олигарси помагат

Политика

„Отровното трио“ готви политически проект, Васил Божков или други олигарси помагат

Отровното трио готви политически проект, Васил Божков или други олигарси помагат - Tribune.bg
Снимка:

„Нинова нарушава устава с отказ да свика пленум“, коментира настроенията в БСП Красимир Янков

"Отровното трио" готви политически проект. Това заяви депутатът от БСП Красимир Янков пред Нова телевизия.

Според него в голямата си част протестите на хората са искрени. „Има обаче и опити те да бъдат яхнати – както от партии, които са били във властта и сега отново претендират да влязат в парламента, така и от такива, които тепърва се регистрират“, коментира той. И допълни: „Мисля, че и тримата говорители, които се самонарекоха организатори на протеста, също предвиждат политически проект, и то явно доста добре финансово обезпечен. Изглежда той ще бъде или на Божков, или на други олигарси“, посочи депутатът от БСП.

По думите на Янков хората са искрени в желанието си да живеят по-добре и искат институциите да работят. „БСП трябва да подкрепи тези хора и да се дистанцира от всички останали, които искат да употребят недоволството“, категоричен бе Красимир Янков.

Депутатът от БСП, който е един от петимата кандидати за лидер на БСП, е един от 100-те, които поискаха вчера с подписите си спешно свикване на извънреден пленум на партията. Подписката е подкрепена от мнозинството членове на Националния съвет, който наброява малко над 180 социалисти.

„Такова заседание има отказ да бъде свикано от Корнелия Нинова“, посочи той, като припомни, че до края на тази седмица задължително Изпълнителното бюро трябва да насрочи пленум, „защото иначе уставът ще бъде нарушен“. По думите му преди два месеца членове на пленума са направили опит да проведат заседание, но тогава Корнелия Нинова е изтеглила от него членовете на ИБ, за да няма кворум и легитимност.

В рамките на два месеца поне едно заседание трябва да се състои, за да се обсъди актуалната политическа обстановка и да се вземат важните решения, категоричен е той.

Той разкри още, че не се е подписал под искането на Нинова за извънредното заседание на парламента в четвъртък по темата за актуализация на бюджета.

„Дневният ред на утрешното извънредно заседание на парламента е озадачаващ. Учудващо е, че Корнелия Нинова предлага актуализация на бюджета. Знаете, че една такава актуализация отнема поне 30-40 дни. Това е против исканията на хората, които настояват за оставка на правителството“, заяви депутатът.    

Според него такава актуализация е трябвало да се случи много отдавна.

„Сега предстои период, в който обществото е разделено. Част от народа е на улицата. Това, което трябва да се реши, е как да бъде успокоена обстановката“, коментира още социалистът.

„Ние като партия подкрепяме исканията за отстраняването на Борисов от власт и за свалянето на ГЕРБ. Част от нашите симпатизанти са на протестите без партийно решение“, каза още Янков.                    


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Янков много противен човек. Дано БСП се осъзнаят и да изхвърлят всички, които искат да управляват с ГЕРБ: Станишев, Гергов, Миков, Пирински, Добрев, Янков, Жаблянов,Дъбов, Дърева и всички стари муцуни.
12.08.2020 11:53 / Отговор
Анастас Малоумен Костовашки Бойкик ...

(насиращо Говедото ДеБъйско)
12.08.2020 16:08
Пссст! Пссст! Моля Ви, просто да напишете в браузера си https://www.peticiq.com/198975
Петицията е ~за Импийчмънт на пРезидента Радев~.
Петицията може да се подпише и със скрити лични данни, ако нещо Ви притеснява.
Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
Подписвайте я бързичко и кажете и на други свестни хора, също.
Успех!
12.08.2020 19:09
Анастас ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:
ПОДПИСКА ЗА
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975

Задължително си напишете и "кратък коментар" и отметнете да се вижда поста Ви (= да се вижда подписа Ви = значи да се вижда коментара, а НЕ да се вижда мейла Ви, който остава винаги скрит като връзка за линка, който ще получите за потвърждение)
Прегледайте и коментарите за Народната Любов - натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев и "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV и Евроком.

(добронамерено подканящо)
12.08.2020 16:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати