Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Изправи се! Мутри вън!“ вече ще се казва „Изправи се.бг! Ние идваме!“

Политика

„Изправи се! Мутри вън!“ вече ще се казва „Изправи се.бг! Ние идваме!“

Изправи се! Мутри вън! вече ще се казва Изправи се.бг! Ние идваме! - Tribune.bg
Снимка:

Николай Хаджигенов съобщи в профила си във Фейсбук, че Отровното трио инициира гражданско движение „Ние идваме“

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ вече ще се казва „Изправи се.бг! Ние идваме!“, това заяви пред медиите Мая Манолова.

„Избрахме ръководство. Аз ще бъда председател на парламентарната група, а Николай Хаджигенов ще бъде заместник-председател, избрахме и двама секретари“, каза Манолова.

По-рано днес Николай Хаджигенов съобщи в профила си във Фейсбук, че Отровното трио инициира гражданско движение „Ние идваме“. Той увери, че новото сдружение няма да става партия.

Че „Мутри вън“ ще отпадне от името загатна още преди няколко седмици Татяна Дончева. Това беше едно от условията ѝ тя да не напуска коалицията. Припомняме, че Дончева като лидер на партия „Движение 21“ преговаряше за предизборно сдружаване и с БСП.

Приоритетите на коалицията оставали същите - изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса с фокус малкия и семеен бизнес, ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна рефома, каза още председателят на партията и обясни, че са готови и с първите законопроекти, които ще внесат още утре (21 юли), на първото заседание на 46-ото Народно събрание.

Мая Манолова обяви, че за председател на парламента най-малката политическа формация ще предложи Татяна Дончева, която беше зам.-председател в предходното Народно събрание.

На въпрос дали ще подкрепят правителство на „Има такъв народ“, Манолова заяви, че българските граждани вече очакват да има стабилно и честно правителство на промяната.

„Ние ще настояваме и ще подкрепим, като видим основните ни приоритети при програмата на това правителство. Като държим най-много на повишаване на доходите на българските граждани с преизчисляване на пенсиите, подкрепа на малкия бизнес и дълбока съдебна реформа, а не имитация“, заяви тя.

„Изправи се.бг! Ние идваме!“ не желае министерски кресла, постове и позиции, ние имаме нашите каузи, приоритети и законопроекти. И ще настояваме проблемите от дневния ред на хората да влязат в Министерския съвет“, посочи още председателят на парламентарната група.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети