Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отстраниха от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов

Политика

Отстраниха от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов

Отстраниха от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов - Tribune.bg
Снимка:

На свое извънаредно заседание в понеделник вечерта общинската избирателна комисия в Стрелча отстрани от длъжност кмета на общината Стойно Чачов.

От присъстващите 10 представители на 11-членната комисия всички са гласували единодушно за отстраняването на кмета, пише „24 часа“.

Миналата седмица до комисията беше подаден сигнал от бившия кмет на Стрелча Ильо Ильов, че настоящият Стойно Чачов е собственик на търговско дружество „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО БЕЛОТ” ЕООД, със седалище в Стрелча, като и в момента дружеството е действащо - нещо, което е категорично забранено от Закона за местното самоуправление.

Решението на ОИК в Стрелча може да се обжалва пред Административния съд.

През март Чачов получи обвинение от прокуратурата. Според държавното обвинение през 2016 г. той е принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване без дата.
Чочов е заплашвал служителя, че ако не подаде молба, ще бъде освободен веднага. Той е злоупотребил и с властта си като работодател, като е наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя, твърди прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети