Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отцепници от Слави, Манолова и протестъри правят партия, разочаровани са от „промяната”

Политика

Отцепници от Слави, Манолова и протестъри правят партия, разочаровани са от „промяната”

Отцепници от Слави, Манолова и протестъри правят партия, разочаровани са от промяната - Tribune.bg
БГНЕС

Партия "Български глас" ще бъде учредена тази неделя на митинг протест пред президентството. Ще започнем с възвание към българския народ, отворени сме към всички граждани, които искат гласът им наистина да бъде чут, обяви на пресконференция в БТА Тихомир Василев, един от учредителите на партията.

Политологът бе сред учредителите и на "Изправи се.БГ", както и сред организаторите на протестите от лятото на 2020 година.

Той не скри, че е разочарован от политическите формации на "промяната". Всеки обещаваше на протестите, че ще даде глас на българското общество, включително и формацията, в която бях аз. Бяха обаче реабилитирани политически скелети, коментира Василев.

Друг от учредителите на новата партия е юристът Георги Попов, който бе народен представител от "Има такъв народ" в 45-ия и 46-ия парламент. По думите му, докато е бил депутат, от ИТН не са изпълнили нито едно от желанията на хората, с които са се срещнали по време на предизборната кампания.

Събрахме се, за да направим партия, защото по друг начин не можем да влезем в политиката. Партия, която да е свободна от рамки и от догми, да е децентрализирана, даваме пълна самостоятелност на областните ни координатори, обясни Попов. И добави, че повече от 60 процента от структурите на бъдещата партията по места вече са изградени. Във формацията влизат експерти от неправителствения сектор, от най-различни граждански организации. Те вече са изработили няколко проекта на закони, които да внесат в бъдещ парламент, ако намерят място в него.

Учредителите са събрали нужните подписи за регистрация на партията, съставен е и Инициативен комитет. Първата стъпка обаче ще е митингът на площада. Където учредителите на партията да са сред хората и да съберат още съмишленици. Според тях дори и най-новите политически сили в парламента, които са се обявили за партии на промяната, бързо са се отдалечили от обществения интерес и от дневния ред на обикновените хора. От бъдещата формация смятат да работят най-вече на терен и по избирателни райони, да имат позиция по всички обсъждания в пленарна зала и да подготвят законопроекти, които първо да минават широко обществено обсъждане.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати