Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пак ни информираха отвън – Петков в РС Македония на 25 януари

Политика

Пак ни информираха отвън – Петков в РС Македония на 25 януари

Снимка:

Премиерът Кирил Петков на визита в РС Македония на 25 януари. Планирано е съвместно заседание на двете правителства. Интересното е, че за новата дата разбираме отвън, а не от пресслужбата на Министерския съвет. За нея съобщи в социалните мрежи външният министър на РСМ Буяр Османи, цитиран от БГНЕС.

„Гражданите очакват да използваме тази нова политическа инициатива за укрепване на доверието между двете правителства и между двете страни”, добавя още той.

„Резултатът от тази дейност е вече договореното посещение на правителствена делегация, водена от министър-председателя Петков в Скопие. Работи се и за провеждане на съвместно заседание на двете правителства на 25 януари“, посочи македонският външен министър.

„Посоката и силата на новата инерция в отношенията между двете страни ще зависи от успеха на тези посещения и затова смятам всички дейности, които застрашават този успех, за непродуктивни и несправедливи“, заявява Османи.

Припомняме, че Кирил Петков трябваше да посети РС Македония на 18 януари, но беше поставен под карантина заради контакт с заболелия от COVID-19 председател на НС Никола Минчев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема