Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ от записите на заседанието на НС на ПП /част 3/

Политика

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ от записите на заседанието на НС на ПП /част 3/

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ от записите на заседанието на НС на ПП /част 3/ - Tribune.bg
Снимка:

2:00:36

Кирил: Кефя се, че сме в позицията, че ние сме спасителите на България – сега и завинаги, но истината е че вероятно не е така. Вълната ще дойде след 4-5 години. Ние показахме, че има и друг модел и заредихме млади хора. Иначе си прав.

*въпроси от участници за ротацията и кабинета*

2:00:56

Кирил: За мен по-камикадзе сценария е да взмеме правителството без Мария Габриел. Това е гарантирано самоубийство.

2:00:57

Кирил: За ДБ-то да - като играеш стратегията за дълголетие, не слагаш нито един министър, ако можеш

2:00:59

Венко: Ние ще направим услуга на проруските интереси, ако изчезнем, защото ние сме абсолютния  генератор за борба срещу руските интереси. Не ми пука, ДБ-тата не мога да ги включа като някакви борци, защото те са популисти в това отношение, това поне е моето мнение.

3.00.45 

Кирил: Като и кажеш на местни избори без нито един избирател, аз няма какво да кажа. Самоубиец, който без избиратели иска да скача без парашут. Нямаме яснота. Сравнителен анализ - по-доброто зло от картинки, Ане на база квалификации и емоция.

Някой си: а как отиваме на избори, ако Борисов има обвинения и със свален имунитет - позиция, която не отговаря на ПП и спонсорите как биха ни припознали като субект, който да финансират? Ние сме в ситуация, в която Борисов е на колене и е готов да клекне и да изтри носа си я асфалта, ако изчакаме естествената ситуацията и отидем после на избори, може да си вдигнем резултата.

Кирил: Какво е естественият процес? Имам моето мнение, но ако на националния съвет решим да му кажем: майната ти, или на избори или ни подкрепяй - окей, но ако той ни подкрепи - изваждаме ли кабинет или не.

Някой: Ако не извадим кабинет, ще ни изкара ..

Кирил: аз не мога да си представя сега втория мандат, ако Борисов го подкрепи - с 69 депутата да има екстра бонус от него и да не извадим кабинет.

Лена: И как печелим избирателите на изборите?

Киро: Не мога да си представя, че няма дадем кабинет. Ако сложим само мен и Рашков за кеф, те ще кажат: те са пълни идиоти. Ако сложим и изберат, не знам дали ще е добър сценарият. Ако се замислим - или избори, или ни подкрепят или ротацията, на която ни бият в началото. Ако нямаме ротацията играем едно от двете.

Сабрутев: Ако правим правителство правим с топ 3 бившни герберски бивши играчи министри, изваждаме документи и ги даваме на прокуратурата, след това си оттеглят подкрепата, пада правителството, след това ние ще сме герои..

Кирил: Аз съм единственият човек, който успях да стигна до арест беше Борисов. И то беше по начина, по който се случи.

Лена: Нищо нямаше към това.. 2013 изтече записът. Градският прокурор Николай Кокинов, Борисов и Мирослав Найденов, тогава някакъв министър. На този запис, който изтича става ясно как Кокинов дава акъл на Борисов и Найденов да се отърве от корупционни схеми и практики. Записът изтича от самив Кокинов. Гешев в момента има чакащи, не знам как върви със списъка.

Краси(жена): Ок съм за кабинет на ротационен. В целите ни не пише да унищожим ГЕРБ, а да работим за България. Как взимаме решения, когато Борисов се извърта? Трябва ни агресивна комуникация със самочувствие. Хората по места имат нужда от разговори, не получават достатъчно.

Благо: Ако дойде друг човек на мястото на Гешев, ще бъде ли срещу Борисов - какви са гаранциите?

Асен: До колко контролира Борисов партията и хората си-засега го прави, не е ясно докога. Всеки е нещастен, щото се били видели като министри с БСП и ДПС. Такива разговори вървят там. Това засега Борисов го владее но до кога не е ясно. Мисля, че ще го владее, защото ако не го умееше, нямаше да е толкова дълго лидер на ГЕРБ. Вие какво си мислите, че те няма да плюят по нас всеки ден ли? Ние сме съквартиранти, няма да ги харесваме - щото смърди. Не очаквам Делян да ми каже, че съм му най-добрият приятел

Някой си: Да се позиционираме до местните избори. Защото ако не сме опозиция ще сме в спирала надолу.

Явор:Те повечето ми въпроси ми отпаднаха в движение, но все пак нещо ми остана неизяснено. Чух за директори на дирекции, че щели да станат част от политическите кабинети. Дали? Дали правилно съм разбрал?

Асен: Еми това е едно от предложенията, което да набутаме в закона, знам, че това ще пречи с ОИСР и разни други неща, но за нас е по важно да почистим и после да си оправим закона за ОИСР обратно, отколкото да не го почистим за да можем по-законно да ги уволним. Иначе ще си ги уволним незаконно, Един директор дирекция е част от политическия кабинет и това е "Връзки с обществеността". Защо да не са и другите

Явор: Ами понеже концепцията преди няколко месеца беше, че няма да правим това, което са правили ГЕРБ и общо взето да, грешка беше, че въобще нищо на места не беше пипнато, ама това сега е другата крайност държавни служители, които вече те няма да са държавни служители и общо взето цялата администрация окончателно ще бъде на 100% политизирана. Не знам, на мен ми се струва много радикално. Защото..

Асен: Нека да кажем, че аз лично във финансите съм си го измислил, как да го направя и си имам устройствен правилник както и във всички структури във финансите, в митници и в НАП и там АДФИ и така нататъка. Но. Там, където бихме срещнали голяма съпротива според мен трябва да се почисти и да се почисти ударно. Служебният кабинет го направи без законово основание, както знаем. Да, да То винаги има начин да го направиш по втория начин, но окей, Но това беше частен въпрос. Генерално аз съм много объркан от цялата ситуация.

Явор: Местни избори с министър от ГЕРБ са кошмар. Местни избори с Радев също, особено ако направи той крачка към местните избори и ще вземе властта.

Асен: Ако покажем среден пръст на ГЕРБ, това ни поставя електорално в добра позиция, а президентът да прави местните избори. Ние имаме шанс да ги спечелим, защото сме показали среден пръст на ГЕРБ, но сме изпратили за 7 път България на избори.

Явор: Това си е чиста коалиция.

Асен: Така е, но коалиция, от която вземаме всичко.

Денков: Габриел ни трябва, защото имаме нужда от заложник.

Асен: И за Европа - еврозоната и Шенген

Денков: Габриел дава шанс да имаме работеща конструкция, а не каприза на един или друг.

3:23:40 - Някой си/Благо: има голямо количество неизвестни от истинските ни коалиционни партньори ДБ и Христо Иванов - ще е предмет ли - нежеланието да предложат представители за МС. Дали ХИ не е донор на възраждане от нашия електорат?

Асен: Никой от нас няма да отиде в ДБ или Възраждане.

Денков: Пита ме Хинков дали ще може да разчисти министерството, аз се притеснявам дали ще има с кого.

Росен: Утре Гешев арестува Бойко за Барселонагейт, не за това което ние - какво правим? Влизаме във власт с престъпник.

Асен: Свикваме национален съвет и всеки гласува, аз е ясно как ще гласувам.

Росен: Не става дума да се закрепим  и да  ставаме като партията на генерала или Христо Иванов, които живеят заради самото оцеляване..

Богомил: Срещата на Гешев и боец защо се е отменила? Защо итн си оттеглиха подкрепата?

Асен: Каза, че Гешев е в отпуск

Коцето: Не намерихме нищо за другите министри на ГЕРБ, а само за Бойко, защото тогава прокуратурата опъваше чадър върху тях.т ГЕРБ не може да си позволяват да няма избори, защото им трябва механизмът за Гешев. Може да си подобрим сделката само.

Асен: ако има атаки на прокуратурата срещу Борисов, променя ли се нашето поведение?

Бачийски: Може да се обърне срещу нас Гешев

Асен: Така или иначе ще се обърне срещу нас, за да не е само срещу Бойко. Водил е дела срещу Бойко досега, за да го оправдае.

Ивайло Шотев: Да се съюзим с БСП и ДПС не е секси.

Петър: Стана ясно, че ...няма да сума, но аз харесвам боб и леща. ПР отразяването на нашето решение - от 2 г е ясно, че никой не може да изпегърта ГЕРБ, включително и ние и да обявим, че ще помогнем на ГЕРБ да се саноузпегърта изпирайки се и вторият акцент - запазване на мястото в Европа и НАТО.

Кирил Симеонов: ние обещахме правителство на малцинството, което е коалиция. Координатори на промяната - когато има коалиция с ГЕРБ, на следващия ден няма да има кой да отвори офисите. Промяната няма твърд електорат, утре може да изчезнат. Хвърляме местните избори под автобуса.

Кирил: Има ли разлика между министри 50 на 50 между нас ГЕРБ или 1 ротиращ без ресор където има корупция.

Някой Жоро: Подкрепяйки, без Мария Габриел, идете обяснете, че не е коалиция , дори да няма министър ГЕРБ,, само с подкрепа, значи има скрита договорка. Ние нямаме точна идеология. Ако решат ще ни смачкат с опорки, без значение какво решим. Не си мислете, че ББ е на колене, той трудно пада на колене

Киро: Ако тръгнем с шреебавка е типично борисовски начин и да викнем Мария във втория. Ще е трудно.

Обсъждат решенията от националния съвет до края.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, запис
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети