Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ от записите на заседанието на НС на ПП /част 2/

Политика

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ от записите на заседанието на НС на ПП /част 2/

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ от записите на заседанието на НС на ПП /част 2/ - Tribune.bg
Снимка:

01:02:10-01:02:40 Димитър и Асен Василев

Този вариант с Мария Габриел Включва ли службите. Да. Този вариант включва ли идеята за премахване на шефове на дирекции и чистка в администрацията? Абсолютно. И ако някой иска да бъде министър в този кабинет трябва да се подпише с кръв под това. А в това число даже и да го гонят него лично юридически. Аз лично ще против тоя човек да е министър в кабинет.

01:03:30-01:03:50  Денков:

Знаете, че аз съм може би по скоро в другия край на спектъра. Истината е някъде по средата. Ние бяхме започнали някаква работа с Лена подготовка за един такъв процес. Аз знам, че примерно за образованието Са Готови с това нещо и може да стартира много бързо . Така че вероятно ще трябва да се действат казус по казус, но трябва да се подготвим за това, в това няма съмнение. Ние ако тръгнем на тоя вариант, трябва да се мисли за подготовка преди да се влезе в МС.

01:04:40-01:06:10 Кирил Петков:

Защото ако утре ни харесва, тази вечер кажем на Борисов Националния съвет не реши и трябва органите да се събират. Утре трябва да предаде мандат и той утре няма да. А едно от двете неща ще кажат Той няма да чака да каже Аз предавам мандата с очакване, че органите на ПП ще дадат нещо разумно във втория мандат и сега той ще каже или ще трябва каже Отиваме на избори или ще каже Аз съм бащата на народа. Ето ви тука 59 депутата, а и ние връщане на мандата. Заповядай И тогава влиза в сценария, който е правителство с 64 депутата с идеята да ни прецакат, когато им е удобно. Това сме го играли, само че с малко повече хора, повече хора с 64 не сме играли още, но предполагам, че доста болезнено, но реално затова го правим тази вечер, защото ние искаме да видим дали може да използваме опцията за ротацията преди да е гръмнало.

Утре като възможност с Мария Габриел може да се отвори ротация с друг някой, но това е следващия момент. С Мария Габриел ни е малко по ценна от всички други заради ГЕРБ и заради това, че не е била в България от 2009 г.

01:06:40-01:07:10  Кирил Петков

Сега за за импийчмънт на Радев обсъдихме днеска на върха и Най хитрото нещо е да  му махаме службите. Но да го оставим където е, ако го импйчнем по голяма далавера и ще стартира своя проект. той в момента все пак е с най високия рейтинг. Добре е да го направим Кралицата кралицата на Англия за дълги времена е стратегията.

01:08:00- 01:08:10  Асен Василев

Само да кажа, че даже имената са синхронизирани с посолството. .

01:09:10  Ники Ангов

И другото е изхождайки от гледна точка, че има решения, които са добри за България, не за нас. Нали за това решение изглежда добро. Но ако изперем Борисов, това не е за доброто на България. Но все пак това, което говорихме по рано, е много важно той да знае, че ще трябва да хвърли хора под автобуса, пък някой да плати за безобразията, които са правили. И това може би е добре, нека си да изкоментира, но в началото. това са ми двата коментара и вече съм много положително настроен за договорката, защото надхвърли очакванията ми.

Кирил Петков

Истината обаче, че в този момент шанс да договорим в този момент някой да се хвърля  под автобуса е много малък. Единственото, което можем да договорим е да направим законовите промени в системата, така че системата да заработи. Но ще бъде лъжа да ти кажем   Борисов този този този и този. Доколкото разбирам, в момента му се случва революция ни в ГЕРБ. Всъщност това, което се говори при тях е такава в Промяната няма вяра. Единственото, което искат да направят, е да гепят за 6 месеца кабинета и после я камилата, я камиларя с тая ротация на чипа.

01:12:45 Кирил Петков

Ние го мислихме по този начин. Сега, когато има една асиметрия в цялата игра. Всъщност, независимо кой е премиер, министрите са нашите избрани. Което означава, че всъщност взрива може да се случи от премиера или министрите в първите шест месеца или от премиера и министрите във вторите. Но там и те държат, и ние държим другите. И трето примерно да сменя зам. Министрите на министъра на икономиката. Ние му казваме няма да ги смениш, тя решава и сменя. В следващия момент ние решаваме Стига толкова, ако опрял до кокала и всички министри си подават оставки и Кабинета пада. А аз съм бил министър председател с министри, които не са двойка и много добре си спомням какво означава да кажа на един участвала в срещата, тогава тя да каже Не мога, защото ми забрани Слави. Тази асиметрия, прави тази сделка  работеща. Другото нещо, което ти попита за слона в стаята какво става, ако утре или вдругиден вдигнат обвинение на Борисов. Не казвам, че това е наше предложение или наше решение. Но Христо Иванов даде едно предложение за нещо и това е казваме, че се прави комисия по имунитет, той най-вероятно няма да е само на Борисов ще видим дали някой от другите ще види, че това ще се види. Идеята е да се каже, че тази комисия работи и докато се смени конституционната реформа и се използват европейските стандарти за вдигане на имунитет, това ни купува някакво време. Не казвам, че трябва да го правим или че това е решение. Това си е отделен разговор, който трябва да проведем. Но това беше предложението на Христо, за да може всъщност от негова гледна точка Христо. Всъщност той как гледа на най важната да смени конституцията? Това му е мисията на живота.

От една друга страна правителства си идват и си заминават, а тази Конституция ни е забита от близо 30 години насам и не се е променила. Така че може би трябва да помисли малко на тоя сценарий. Но това, което пак Христо каза днеска е, че ние това решение може да го вземем и в последствие, ако с изведнъж стане причина за някакъв ужас, за убийство, обида или за някаква идиотия. Ние можем да кажем това, което се разбрахме беше на базата на това, което имахме като информация. днес, утре това не ни изглежда сега. може би ще ни струва и това е някакъв риск, но мисля, че ако се оттегли от тази сделка заради нещо, електоратът все пак вече ще се оттегли с мисълта какво сме казали преди това. Има някакво значение, ама няма чак толкова, че някой да се сеща в момента за ротационния принцип на председател на Народното събрание. Да, срещаме се, ама не е там емоцията, която виждаме. А оставка на Борисов не. А той има огромно его и си мисли, че още е фактор. Да, абсолютна химера е да си мислим, че той се вижда, че си тръгва и че за благото на нацията ще направи такова нещо. Истината е, че не е там.

01:16:10 Асен Василев

Само да кажа Борисов се вижда като шеф на външна комисия в парламента. За да отговаря на въпроса за оставката.

01:17:10 Кирил Петков

Не знаем дали Делян Добрев няма да е следващия на ГЕРБ. Така че истината е, че в момента няма контрол какво се случва вътрешно в ГЕРБ.

1:18:30 Кирил Петков

Ники остава вицепремиер и ще решим и какъв друг ресор си избира дали вицепремиер и министър на образованието. Това вече си е негов въпрос, но те нямат проблем с това. Така че ротацията, тя остава външен министър и вицепремиер и после може би остава премиер и външен министър. Тя иска да си държи външния министър. Да, а обратното е. Ники може да си избере който иска ресор и за мен е лично Аз това, което си говорихме, ще направим без да бъде в парламент, просто да бъде през еврозона и Шенген, за да може да използваме комисия от парламента да извъртиме Еврозоната и аз да се срещам със всичко, защото това ще е по-тежката задача и трябва да се играе предприемачески в тая задача.

Кирил Петков

Ротацията на премиера съвпада с ротацията на шефа на Народното събрание и шефа на правна. С други думи се удължава периода от сегашната уговорка На три месеца ще стане периода, който е ротацията на премиера.

1:20:30 Петър

Първо говорим за ЕНП. Всъщност ние спасяваме Бойко на практика от това да си откъсне пъпната връв. Въпроса ми е следния ако все пак отидем на избори без Бойко на ЕНП, какъв ефект той къса връзката с Европа и обезумял почва да краде или коли да беше тук. В крайна сметка нали това е големият залог. Мария Габриел и ЕНП.

1:21:10 Кирил Петков

На него ЕНП не му е единствения проблем. Американците са му втория проблем, така че той не може съвсем да скъса синджира и да хапе обезумял, защото той има и друг проблем, който му виси на врата и той го знаят. Така че той ще се опитва да се подмазва максимално, въпреки Мария Габриел на ЕНП, каквото може да направи Манфред мой приятел и така нататък.Той няма да бъде отритнат, просто мъжа на Мария Габриел ще каже този е идиот, който прецака жена му и ще говори това в Брюксел. Но Брюксел. Моралът не е винаги единственият критерий, който се оценява.

01:22:10-01:24:00 Петър

Доколкото разбирам ДБ много са щастливи от този факт, виждам, че Христо върви натам. Знаем ли какви са настроенията, освен че ми предполагаме от ден първи?

Кирил Петков

Ами Христо много иска, но дали ще може да го продаде и да събере подкрепа от неговите хора, не знам, но Христо така сияеше днес като излезе от стаята с идеята за конституционната промяна, която е мечтата на живота му.

Петър

Вече може да се пенсионира след това. Регулаторите-БСП, ДПС, все пак ние говорим възраждане, говорим за много сериозни гласове в Народното събрание. Тази сделка странно е доста да си остане между нас и ГЕРБ. Тоест те са много сериозен фактор, ако ще и как да се преодолее, ако се тръгне посока. Оставете факта, че ние от утре ще сме коалиция и това ще ни удари много сериозно. ДПС всички знаем колко може да им се има доверие на тях. Карадайъ днес каза  мен не ми трябват министри. Мен ми трябва самоуважение, което означава, че ще се наредят едни компании бебета на Караджов и ще се почнат едни филми на ужасите. Така че там ще е отделна битка и ще е истински проблем, който ще трябва да се менажира. Христо пое ангажимента да говори за подкрепа като първа стъпка. Очакваме ли подкрепа от ДПС? Не знаем как ще го отиграят, но знаем, че не ни мислят доброто.

Някой

Вижте какво пусна Радо Рибарски в чата Слави се отказал официално да подкрепя.

Киро

Слави там има малко персонална фиксация.

Петър

Всъщност остава ли уговорката за това Защото ако все пак изтеглим кабинета, остава хипотеза Народното събрание да се затвори пак наши кадри, а не от дб.

Кирил Петков:

Това за което сме говорили с Христо, то е, че да се запази в момента да няма повече поразии, не са още, трябва да прескачат през едно, но да уравновесим със запас.

Петър

А беше ясно около два месеца, че реализация на мандат 2х2 с нас кабинет с правителство на малцинството е абсолютно самоубийство. И все пак се оказа, че в крайна сметка това правителство да бъде бито точно по начина, по който Бойко го е потвърдил. Всъщност какво са промени, през цялото време с тази игра с втори мандат На практика успяхме да запазим позициите пред избирателите, да замътим водата, за да излязат разни жаби.

Всъщност какво се е променило в ситуацията? Така че тия преди два месеца ясни факти, че  това нямаше почти никаква подкрепа и ще бъде изключително тежко. Включително Ники Денков ясно го заяви, че ще е супер тежко. И какво все се променя, защото сега гледам и чатовете, защото днес излезе такъв слух з а ротацията и гледам чатовете в софийските районни с власт. По скоро усещам пак това, което и Асен беше заявявал, че 80% не искат тази подкрепа. Разбирам тука момента с по-доброто за България. Имаме и крайно принципни хора с крайно принципни позиции нали и аз самият включително не да мога да взема решение. Затова слушам внимателно този анализ. накрая какво се е променило 

Асен Василев

А единственото, което се е променило, че вдигнахме температурата в казана, за да са напрежението и почнаха да избиват разни неща. И ако влезем на на кабината и отстраним Радев от службите, а и са засилени надолу по терена съдебната реформа. Това ще вдигне още температурата в казана. Единствената причина Гешев и Бойко да се стрелят, е че преди година и половина написахме в ПВУ , че трябва да има Закон за съдебната власт. А и година и половина по късно те разбраха, че няма как за тия пари, ако такъв закон, а от друга страна има натиск от европа и от щатите. И Бойко като е обещал на посланиците, че ще го изпълнява и изведнъж цялата кочинка се разтропа. Иначе щеше да си е мирно,  тихо и спокойно и Гешев щеше да си е радост. А и колкото повече вдигаме температурата в този казан, ако дръпнем службите и те почнат да подават материали, ако съдебната реформа почне реално да се случва, мине първо гласуване на конституцията и така нататък. А ако се види, че прокуратурата ще бъде разчукана, а това вдига апаратурата и шансът да експлодира цялата тая гадна система е доста по голям, но трябва да са при нас лостовете. Това не можем да го правим в кампания и да обясняваме бойко е педерас.

01:29:30 Кирил Петков

Само един коментар от Джеръми. Понеже аз опитах да видя какво мисли по темата, той вика Всичко зависи от това дали през този период, в който сте управлявали сте постигнали добри резултати за хората или не. И тук единствената разлика между преди и сега е, че имаме Мария Габриел и това, което оценихме като реално новата информация и изборът, че Мария Габриел има ЕНП. А имаше дъжд от всякакви лидери, които ни звъняха телефоните. С други думи има реално не е само измислица, а включително аз на Г-7 съм в момента и Урсула и Шарл Мишел ми звъняха вчера и днес. Тя има тежест. Единият вариант е да кажем тази тежест не ни интересува . Ние си играем ортодоксално и отиваме на избори до дупка. Другата е да се опитаме да използваме това нещо и да видим дали имаме шанс този човек да бъде някаква гаранция или някаква застраховка. Защото, както вие казахте, Борисов хвърля всички под автобуса, но не и себе си. И тук до някаква степен има свързаност със самия него.

01:31:50 Асен Василев

Защото заради ПВУ в края на миналия парламент. След което му се случи Магнитски 2, след което той отиде при посланиците и обеща, че ще го приеме. Нека си спомни как Делян Добрев и Борисов искаха даже да свикат парламентът, за който беше разпуснат по време на предизборната кампания, за да се приема този закон.

01:32:10 Снежи

А какво значи службите са наши? Службите ще бъдат с хора, които са ПП-ДБ или ще има и хора на ГЕРБ?

Асен

А това означава, че по предложение на министър председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, Главен секретар на МВР, ДАР, НСА, ДАТО. Че това са наши хора, които са одобрени от посолството.

01:32:20 Снежи

Тоест той е, аз още не мога така да си го представя. ГЕРБ ще се съгласят. Сделката е 6 или 9 или колкото месеца. Денков е премиер И според вас няма ли вариант през това време те да бламират правителството и просто да сме Идеята е просто да сме занулени и въобще да не се стигне до премиерстване на Габриел.

Асен Василев

Варианти има много, но според мен те са с висока степен на вероятност. Един път това означава да прецакат Габриел, тя да не стане премиер и тогава за какво ги правят тия циркове.И втори път драматично ще им се отрази външнополитическа. А и трети път докато не са отстранили Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходим на избори.

Камбарев

Едно бързо наблюдение и няколко въпроса. Мисля си за нашия електорат, той е изграден от хора, които се интересуват от политика, докато сме в избори и такива, които се интересуват от политика постоянно. Тоест които са ангажирани в структури и такива, които не са. Дори да влезен в такава коалиция. Тези, които не се интересуват от политика и са малко разочарована от тях, още ги обърнем с добри решения и резултати. Другата страна. Обаче тези, които са в структурите там, не отварят според мен възможност да си вдигнем много на брой структури. Гледам си го в моя регион. Има на места структури, които са набрали нужния брой членове. В момента се страхуват да очакват, че ще бъдат натискани. В момента, в който има правителство, този страх изчезва и да, можем да балансираме вече при учредяване и вече няма активен живот.

Асен Василев

Областните управители-са наши. Всичко е наше. Те не са поискали нищо. Освен това да ни прегърнат, за да ни унищожат електората.

01:38:10-Камбарев

Атакуваме ли Герб кметове?

Асен Василев

Нямаме споразумение за примирие.

Камбарев

За смяната на кадри. Това, което чух бяха два различни отговора единия сменяме веднага, другия беше, ще измислим някаква процедура. за сменяме веднага се чувствам много комфортно, щото да мога да обясня на всички, че ние не сме в коалиция.

Асен Василев:

Аз като ти казвам това, мисля, че ще зависи от системата. Това, което аз чух, че финансите и образованието са готови, защото Ники и аз познаваме системите, аз можем да ги сменим веднага. Тоест в някои системи се случи по бързо.

01:40:00-01:49:00  Някой

Първо, аз лично не се заблуждавам, че докато текат разговори с нас, все така те ще продължават, като разговорите с останалите, с които си имат стабилни взаимоотношения, изградени от друг тип връзка, която е доста по силна от каквато и да е връзка, която ние можем да създадем каквито и да е обстоятелства. Честно казано, моето мнение в този контекст само няколко неща- регулаторите. Поставя се темата за тях за работещо правителство и всъщност тези, които са с изтекъл мандат и да кажем ГЕРБ си намират мнозинство на друго място. Хората си назначават някои, не някои техни хора на възраждане на ДПС,на ИТН, на БСП. Тия партийки, които си се разбраха спокойно и за комисиите. Ние какъв ход имаме?

Щом не избирате нашите, подаваме си оставка, на втория месец, на третия месец, на четвъртия месец преди избори останали като излъганото овчарче от ГЕРБ и засмукани от тази горчива целувка на мафия? Главният прокурор-Гешев рано или късно ще бъде свален, с приемането на този закон, сега със смяната на мнозинството във ВСС е очевидно това ще се случи и ГЕРБ много го искат и много го искат, защото Десислава Атанасова три пъти да дойде в петък да пита айде какво правим. Значи, като сме имали правителство, нашите коалиционни партньори са идвали 2 пъти по нас да ни питат нещо да се случи. Те толкова много искат, че очевидно е ясно, че Гешев си заминава и на негово място ще дойде.

След Гешев няма да дойде някой честен прокурор, щото честния прокурор и той не е оферта за ГЕРБ, защото знаят, че загиват.Всеки един от тях има за какво да бъде разследван. Тях честен прокурор не ги устройства, те ще си го изберат при всичките условности на онова задкулисие, което си дерижира държавата вече толкова години. Така, ако това се случи,какво имаме като опция. Подаваме си оставка за третия месец и на четвъртия месец преди местни избори. Негативи основно. 

Добре, правим правителство и почваме уволненията и хора откъде. А ние като цяло по мое мнение нямаме голям списък от хора, които можем да сложим на много места. Тотално ще колабира нашата подготовка за местни избори и в някаква степен и то доста голяма. Може би ще се наруши процеса по създаване на структури. А може би трябваше да почна с това, че на мен. Честно казано, като чух цялостната концепция ми се стори като едно решение, което не е чак толкова непоправимо, нали? Мария Габриел с хубав имидж, наше правителство, наши министри. Да, ще има някакъв негативен отзвук, но може да се продаде, както в някаква степен се продаде Росен Желязков. Хората забравиха го. И честно казано, Бойко ще даде своите депутати за конституционна реформа. Но той отлично знае за мен, че никой друг няма да ни даде. Кой ще ги даде, защо ще ги даде? На нас ни трябват ИТН, БСП, ДПС или Възраждане. ИТН са малкото ДПС, те няма да мигнат без голямото ДПС да се съгласи. Не виждам как някой ще се лиши от основния си коз и мечтата на Христо за Конституционна реформа. ДПС най-силният им коз е главния прокурор, как ще си хвърлиш джокера, защото Христо Иванов те е помолил. На мен казвам цялата концепция ми харесва. Аз мога да приема аз моето име и че нашите избиратели до голяма степен ще приемат. Но какво е то това нещо, което ще накара Бойко Борисов, след като сме да казваме своите обещания, Договорката сложна и сложна ситуация, договорка. Мария Габриел ще бъде премиер. Той за 6 месеца, но на третия месец си изчиства репутацията. Само че на четвъртия месец казва Тия тъпаци провалиха бюджета, провалиха държавата и ние нямаме нищо след една такава игра и не сме успели нищо да свършим. Може и да няма бюджет, което да е за наша сметка, А Бойко ни е попрегърнал. И всъщност ако цялата конфигурация дава цялата колаборация, то танц за всички е ясно, че Бойко Борисов си играе играта в двупосочен план за него дългосрочната игра на местните избори, защото неговите хора те имат глад за власт по места, те по загубата на властта по места. Тошо Тошев, Тошев се отлага и при нас. В този контекст ние също не знам дали това решение, което е в момента за местните избори, той ще е много лесно може да обърнем реториката. В тази методика да почнем да бием здраво по Бойко.

Когато имаше един основен противник и му подадеш ръка, когато е в нокдаун, не, ти трябва да го накоутираш. В тази дългосрочна игра има още един двама играчи, които имат потенциал. Но ако ние просто влезем в тази двойка, ние можем да отслабим силата на възраждане. Ние много лесно може да влезем и в патриотичната реторика, разбира се, но тя не е чужда и на нас, и на нашите избиратели. И не знам ние защо не го правим, С което показва и президента докато стигна до там той да влезе в голямата игра..

[02:01 – 2:00:06 ] – Настимир: Аз няколко неща искам да кажа и да питам. Сега според мен е смяна на избора. Ако участваме или ще се простреляме в капачките или ще се простреляме в глава. Не е ясно и въпросът как може да е прочетена тази посока въобще, което аз лично не бих тръгнал.. Това го казвам Когато говоря със сърцето си, когато говоря с главата си се опитвам прагматично да видя може ли да го продадем това нещо външно и по какъв начин го продаваме. Ще подписваме ли нещо с Герб?

Асен Василев: Не

Кирил Петков: Ами не..

Асен Василев: Зз съм за не

Кирил Петков: Ники кажи

Настимир: това е много, много важно

Денков: *не се чува*... За ротацията условия, принципи, промяна в конституцията.

Асен Василев: Това може ли да се гласува като програмна декларация и да не се гласува, има варианти да няма подпис?

Настимир: ако се подпише нещо, ще се простреляме в главата...няма как да излезе, че не си подписал коалиционно споразумение. Какъв мандат имаме за това нещо, ако имаме една-две години - хората имат къса памет и ще гледаме какво сме свършили. Ако имаме 1-2 месеца, това значи, че за мене изборното законодателство е на първо място – само с машини, всички неща, които работят. Това ще се приме от нашите избиратели и се вижда, че аз мога да продам Габриел, защото ще работим на честни избори.

Сега, ГЕРБ знаят ли, че ще правим чистка?

Асен Василев: Да.

Настимир: Знаят

Кирил Петков: Под формата на Радев.

Асен Василев: Казаха че от три години не управляват, не ги интересува особено

Настимир: ГЕРБ готови ли са да дадат курбан хора като Делян Добрев?

Кирил Петков: Асен много иска да яде този курбан (смях)Истината е че ние можем да помислим… но в момента

Асен Василев: Не се чува

Настимир: Може ли да накарат някои от тези дразнещи елементи да се оттеглят от Народното използвал събрание в знак на добра воля?

Асен Василев: Е , това е въпрос който…

Кирил Петков: В момента става и вътрешно … *не се чува*. Друг е въпросът – дали има вътрешен конфликт, който Борисов да използвал за вътрешни нужди , но ние не знаем.

Настимир: Има ли договорка, че ще натикаме ДПС в ъгъла?

Асен: Това няма да се случи, защото Христо, не заради ГЕРБ, а заради милите ни коалиционни партньори които искат да правят

Настимир: Христо е ял тези хурка вече, когато пропадна исторически компромис през 2017 г.

Асен: аз те разбирам, но христо днес се обади на Карадайъ, за да си говорят за конституционни промени

Настимир: Карадайъ ще му сменят главата, до следващите 4-5 седмици ще има нов председател на ДПС. Но това не е важно, важно е друго – в момента ние, ако не предприемем нищо, какво ще се случи

(2:00:07)

Настимир: Вторият мандат аз съм сигурен, че ще го подкрепят

Киро: Да, голям шанс да го подкрепят

Настимир:  Какво става, ако имаме списък от два три закона и на първия месец не приемат един от законите в страната да изпълнят нещо, като тръгнаха да не изпълняват ангажимента с право.

Киро: Според нас шансът прави това правителство да бъде прецакано максимално бързо е огромен.

Настимир: Е, всъщност аз добре, ама не съвсем. Ще съберем целия  хейт, демек събрахте се с ГЕРБ, нищо не набрах.

Асен: Целият мач ще бъде следния - Бойко ни даде Правна комисия, ние до местните избори ще можем да притискаме, след местните избори нищо не можем да правим

Настимир: Той ни даде правна, защото емоционално нахълта на преговорите, на които не беше подготвен. Той няма да го повтори

Асен: Добре де, ние ще почнем по телевизиите, ето тук този закон колко е важен

Насти: Много е романтично…

Кирил: Не ни го е дал, ние си го взехме, първият път когато се замисли, че може да  го даде … Този момент трябваше да избере за председателския съвет дали дава (подразбира се председател на НС) на най-възрастния в парламента, с подкрепата на ДПС и другите,или го играе с нас под някаква форма. Той през цялото време се опитва да отваря тази опция с нас, защото само ние можем да го изперем и той знае какъв проблем рухва.

Настимир: Най-голямото ми притеснение е, че няма да имаме време да свършим нищо. 6 месеца премиер, ако имаме вътрешен и финансов министър, някак си ще се оправим с местните избори, но въпросът е. .аз не мисля, че ще ни даде това време

Кирил: Той ще загуби от президента, ако президентът води местните избори, най-големият му конкурент не сме ние. Той си го каза.

Асен: Ние не можем да му вземем… Бургас. Никога не можем да направим такава сделка

Настимир: Можем да вземем 3-4 областни града.

(2:00:11)

Венко: Можем ли да се договорим с ГЕРБ за импийчмънт на президента?

Кирил: Импийчмънт не е добра стратегия в момента  Трябва да му вземе службите и властта, но да го държим на …друго е сам да подадеш оставката като президент, за да правиш партия… ако ние го праснем.

Настимир:Не знам как ще стане това споразумение.

*карат се*

Денков: Хората искат някой да им решава проблемите. Ако започнем да им обясняваме, че няма да им гласуваме първия, а втория, изглежда толкова безумно отстрани. Не знам с какви хора ти контактуваш. Аз контактувам с хора, които искат да започнат да работят.

Настимир: хората, които са гласуали за нас, над 50%...  ПП е създадено като антигерб партия. Няма как да продадем нещо, ако не покажем какво ще направим

Денков: Кое от нещата, които искаме

(2:00:15)

Лицето Х изразява мнение, че ротацията се приема като коалиция и ПП ще си загубят голяма част от избирателите. „мнозинствата ще светнат на таблата“

2:00:19

Проруските сили ще вземат превес в България в следващите между 18 и 24 месеца  - в парламента, за първи път от 1996 г. насам. Въпросът е дали ще се случи след еврозоната или преди това.

2:00:21 Денков отговаря на питане: Не става въпрос за това да се чувства или да не се чувства добре Габриел. Въпросът е, в зависимост дали ще отговорим преди 3 часа или след 3 часа утре, попадаме в две различни ситуации. Или в лицето на Габриел и ЕНП ще получим съюзник, защото влизаме в проевропейска линия и тръгваме да реализираме нещо или ще изглеждаме най-големите идиоти на Европа, защото сме провалили възможността и сме оставили България на руските сили… Навънка ще гледат ще свършим ли работа или заради нас ние отиваме на избори с абсолютно непредсказуем резултат.

2:00:30Наско (бивш културен минст.) Това ще е най-раздвоеният ни вот на Национален съвет. Какво правим, ако утре се окаже, че капацитетът ни намалява с 30-50% и с кой ще ги заменяме всички тея хора, които ще ги уволняваме (бел.авт – държавни и областни служители)

Кирил 2:00:31: ДБ ни даде страхотен пример какво значи да оптимизираш само единствено оцеляване. Това е, правиш всякакви ходове, само за да си в играта и стоиш на 4% -и това не е проблем, ако  оптимизираш дълголетието на партията, не те притеснява дали си на 7,4 или 3%, важното е да си там. ДСБ са там от 20 години – те като единствена алтернатива е вървяло от Костов насам.

2:00:32Кирил: На мен с генерала ми е много симпатично да си говорим, но той е пример как се оптимизира дълголетието, Христо също – просто не знам дали това искаме да сме ние…

2:00:35 Наско Атанасов: Хората на улицата ни казват „дайте да си го говорим честно - ние не сме готови за управление, просто нямаме капацитета“, това ни го казват наши симпатизанти, които искат да работят за каузата. Фокусът е да си заздравим основата, за да може след няколко години, като сме се напълнили с правилните хора, тогава да можем…

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, запис
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети