Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Панчугов: ПП-ДБ имат ценностен проблем с кандидатурата на Терзиев – сблъсък дали е част от общността

Политика

Панчугов: ПП-ДБ имат ценностен проблем с кандидатурата на Терзиев – сблъсък дали е част от общността

Панчугов: ПП-ДБ имат ценностен проблем с кандидатурата на Терзиев – сблъсък дали е част от общността - Tribune.bg
Снимка:

Ситуацията в София по отношение на местния вот е променена, коментира в  NOVA NEWS политологът Христо Панчугов.

„Почти никъде битката не е предрешена. Последните години видяхме ниска избирателна активност. Изглежда гражданите не вярват, че местната политика е нещо, което могат да променят. Надявам се това да се промени. Големият въпрос е дали има връзка между местните интереси, визията за града и начина, по който хората гласуват”, посочи Панчугов. 

Според него в страната има преобладаващо партийни кандидатури.

„Ситуацията в София е променена, което прави кампанията интересна. ГЕРБ трябва да мобилизира ядрото, за да припознаят кандидата си. Отсрещната страна се сблъсква с ценностен проблем. Там има сблъсък за това дали кандидатът е част от общността. Това е сериозен дефицит, който трябва да се преодолява. Според мен кандидатът изостава, което промени ситуацията в София”, добави Христо Панчугов.

Според политолога Елена Дариева местните избори пораждат най-висок интерес сред избирателите.

„Важно е какво ще бъде разпределението в общинските съвети. С интерес ще наблюдаваме мнозинствата, които ще формират по места”, каза още тя.

Дариева добави, че от началото на кампанията националните теми доминират в обществото. Тя уточни, че избирателите на ГЕРБ трябва да припознаят непартийната номинация.

„Трябва да се консолидира подкрепата вътре в партийните ядра и след това да се търси периферия. Битката в София не е предрешена”, каза и Дариева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети