Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Панев: „Раздаване на пари на калпак” е техника, която се ползваше от кабинета „Петков”

Политика

Панев: „Раздаване на пари на калпак” е техника, която се ползваше от кабинета „Петков”

Панев: Раздаване на пари на калпак е техника, която се ползваше от кабинета Петков - Tribune.bg
Снимка:

Според него догодина страната ще има нужда от насочване на помощите

Своеобразна критика отправи Владислав Панев от ДБ към кабинета „Петков”. Той заяви, че техниката – „раздаване на пари на калпак” е тази, която се е използвала по време на кабинета „Петков”.

„За този период тя е сработила, но през следващата година страната ще има нужда от насочване на помощите - определяне на енергийно бедните и две тарифи за цената на тока”, смята още Панев.

Той е песимист за съставяне на кабинет.

„Ако продължи това говорене, ще поискаме ограничителна заповед за ГЕРБ”, шеговито каза той. „Зависи как ще подходят ПП, имаме близка идеология, но към момента нещата с бюджета не са розови”, продължи представителят на ДБ пред Нова нюз. 

„Много е важно да видим какви ще бъдат числата за 2023 г.”, подчерта Панев и допълни, че вижда “много сериозни предизвикателства” по отношение на бюджета за следващата година. “България има нужда от по-балансиран бюджет, отколкото този който се задава”, заяви още депутатът от ДБ.

Той постави условие и на БСП – ако не подкрепи предложението за въоръжаване на Украйна, шансовете за сътрудничество с тях биха намалели значително.

„Два дни преди откриването на 48-ото НС формулата за съставяне на правителство е абсолютно неясна. Ако преди две седмици смятах, че шансовете за излъчване на кабинет са 50/50, сега по-скоро съм песимист”, допълни той.

Той категорично заяви, че „Демократична България” няма да подкрепи правителство с първия мандат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети