Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори

Политика

Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори

Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори - Tribune.bg
Снимка:

„Всички се надявахме, защото обичаме БСП и левицата, да не стигаме до този срамен едноцифрен резултат. За съжаление, най-големите страхове се сбъднаха“. Това заявява пред „Стандарт“ общинският съветник Калоян Паргов.

Той нарече „удобно оправдание“ обвиненията на Корнелия Нинова към Румен Радев за резултата на социалистите.

„Влизайки в четворната коалиция със своята социална програма и със своите червени линии, БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори в разрез с всякаква коалиционна култура, която изисква съобразяване с коалиционните партньори. А колкото и голям да беше социалният пакет, заложен в Бюджет 2022 - рекордните 20 млрд. лв., истината е, че ПП успяха да изземат инициативата и да си го припишат, както е видно от вота“, анализира той.

Според Паргов БСП е изместена в своите полета от ПП и „Възраждане“.

Паргов: Две партии изместиха БСП от собственото ѝ поле – ПП и Възраждане

„Първо, отношението към Русия и русофилството, където безпардонно и категорично беше изместена от „Възраждане“. Второ и това е по-същественият проблем, че имаме заявка за нова лява формация, която е по-скоро псевдолява, либерална, в лицето на „Продължаваме промяната“, която измести БСП от социалния вектор - видяхме какво се случи в кампанията, и така я обезличи, че я прати на пето място. Да задаваме въпроса: „В коалиция с кого в името на България - с ГЕРБ или с ПП?“, е все едно да избираме между обесване и разстрел“, казва социалистът.

В случая левицата има нужда да се прибере в бокса, да се преструктурира, да се реорганизира, да промени лицата и физиономиите, да осмисли проблемите на времето и своето място в решаването на тези проблеми, твърди той.

Паргов твърди, че не е запознат с ролята на Калоян Методиев в централата на БСП, но щяло да е много жалко, ако е ключова.

„Не мога да зная какво се случва на „Позитано“, тъй като в тази сграда влизам единствено на заседания на НС, макар и недопуснат да участвам в заседанията съобразно правата, които имам като член, дадени ми от решението на ВКС. Само да ви кажа, че съм помолил хората вече да се обръщат към мен не на „Калоян“, а на „Паргов“. Защото, когато кажеш „Калоян“, се сещаш за Методиев, когато кажеш „Кирил“, се сещаш за „Просто Кирил Петков“. Някак си обидно стана вече да се казваш така и трябва да се уточни за кого става дума“, казва още Калоян Паргов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати