Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори

Политика

Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори

Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори - Tribune.bg
Снимка:

„Всички се надявахме, защото обичаме БСП и левицата, да не стигаме до този срамен едноцифрен резултат. За съжаление, най-големите страхове се сбъднаха“. Това заявява пред „Стандарт“ общинският съветник Калоян Паргов.

Той нарече „удобно оправдание“ обвиненията на Корнелия Нинова към Румен Радев за резултата на социалистите.

„Влизайки в четворната коалиция със своята социална програма и със своите червени линии, БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори в разрез с всякаква коалиционна култура, която изисква съобразяване с коалиционните партньори. А колкото и голям да беше социалният пакет, заложен в Бюджет 2022 - рекордните 20 млрд. лв., истината е, че ПП успяха да изземат инициативата и да си го припишат, както е видно от вота“, анализира той.

Според Паргов БСП е изместена в своите полета от ПП и „Възраждане“.

Паргов: Две партии изместиха БСП от собственото ѝ поле – ПП и Възраждане

„Първо, отношението към Русия и русофилството, където безпардонно и категорично беше изместена от „Възраждане“. Второ и това е по-същественият проблем, че имаме заявка за нова лява формация, която е по-скоро псевдолява, либерална, в лицето на „Продължаваме промяната“, която измести БСП от социалния вектор - видяхме какво се случи в кампанията, и така я обезличи, че я прати на пето място. Да задаваме въпроса: „В коалиция с кого в името на България - с ГЕРБ или с ПП?“, е все едно да избираме между обесване и разстрел“, казва социалистът.

В случая левицата има нужда да се прибере в бокса, да се преструктурира, да се реорганизира, да промени лицата и физиономиите, да осмисли проблемите на времето и своето място в решаването на тези проблеми, твърди той.

Паргов твърди, че не е запознат с ролята на Калоян Методиев в централата на БСП, но щяло да е много жалко, ако е ключова.

„Не мога да зная какво се случва на „Позитано“, тъй като в тази сграда влизам единствено на заседания на НС, макар и недопуснат да участвам в заседанията съобразно правата, които имам като член, дадени ми от решението на ВКС. Само да ви кажа, че съм помолил хората вече да се обръщат към мен не на „Калоян“, а на „Паргов“. Защото, когато кажеш „Калоян“, се сещаш за Методиев, когато кажеш „Кирил“, се сещаш за „Просто Кирил Петков“. Някак си обидно стана вече да се казваш така и трябва да се уточни за кого става дума“, казва още Калоян Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати