Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: Държим средствата за метрото да бъдат осигурени

Политика

Паргов: Държим средствата за метрото да бъдат осигурени

Паргов: Държим средствата за метрото да бъдат осигурени - Tribune.bg

Метрото е много важно за софиянци не само защото е удобен и бърз транспорт, но и от екологична гледна точка, обясни лидерът на БСП - София

Категорично ние, от „БСП за България“, държим средствата за доизграждане на метрото в София да бъдат осигурени и през лятото работата по него да продължи през "Слатина" до Арена "Армеец". Ако се наложи, ще се включим в разговорите между Столична община и премиера. Ние сме част от управляващата коалиция, макар че сме в опозиция в Столичния общински съвет. Това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в ефира на Телевизия „Европа“.

По думите му едва ли някой се съмнява, че метрото е много важно за софиянци. И не само защото е удобен и бърз транспорт, но и от екологична гледна точка.

„Метрото е един от най-важните проекти за София, който се развива през последните 40 години. Благодарение на европейските средства вече имаме 3 метродиаметъра, въпреки че последният все още не е завършен. Работата по финалния етап от него - до "Подуяне" - трябва да започне през март“, обясни Паргов, който е заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС.

Той изрази увереност, че премиерът Кирил Петков и вицепремиерът по европейските въпроси и министър на финансите Асен Василев ще спазят обещанието, което дадоха на софиянци за осигуряване на необходимите средства за строежа от държавния бюджет.

„По този начин ще компенсират отрязването на тези 143 милиона, които бяха заложени в Плана за възстановяване и устойчивост за доизграждане на метрото в София. Общата стойност на 9-те километра от третия метродиаметър е около 770 милиона“, поясни лидерът на столичните социалисти.

Паргов припомни, че през миналата година общински съветници от групата на БСП са провели среща със служебния вицепремиер по европейските въпроси Атанас Пеканов, който отговаряше за Плана за възстановяване и устойчивост.

„Тогава настояхме и отстояхме планираните 143 милиона за софийското метро да бъдат запазени в Плана, защото отново имаше опасност да бъдат отрязани“, каза Калоян Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети