Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: Предложения на БСП се отхвърлят с лека ръка и тънка усмивка

Политика

Паргов: Предложения на БСП се отхвърлят с лека ръка и тънка усмивка

Паргов: Предложения на БСП се отхвърлят с лека ръка и тънка усмивка - Tribune.bg

„Напоследък социологическите проучвания взеха да показват една доста тревожна тенденция на спадове на доверието в управляващата коалиция. ПП вървят с геометрична прогресия надолу, което е притеснително за стабилността на управлението. Това не подминава всички коалиционни партньори, включително и БСП. Виждаме, че ДБ и ИТН са се сринали близо до прага на 4-процентната бариера. А БСП, не дай си Боже, може да удари нов исторически негативен рекорд. Всичко това означава, че тези събития и негативни процеси, заедно със самото поведение на правителството и неговите представители, за съжаление, не вдъхва доверие“.

Това заяви в интервю за Радио „Фокус“ общинският съветник от БСП в София Калоян Паргов.

Той изрази опасения, че всички решения в социалната сфера, наложени от останалите партньори в коалицията, ще се пишат на БСП.

„Доста често в последните месеци БСП предлага решения, които останалите членове на коалицията загърбва. Някои представители от тази коалиция с лека ръка и тънка усмивка ги отхвърлят или ги оставят на трупчета, без да цитирам имена. Това поставя въпроса: какъв е смисълът да присъстваш в това правителство, след като предлагаш определени неща, а партньорите ти не ги приемат и не можеш да ги наложиш“, попита той.

„Вторият проблем, свързан с нашето участие във властта, е дали участие в едно управлението би решило някакви вътрешнопартийни проблеми. Отговор на този въпрос от опита, който има БСП в различни управления, е еднозначен – не! Никога участието във властта не е панацея на някакви други проблеми. Да, временно те ще бъдат потиснати, временно партията и всички ще бъдат насочени към упражняването на властта, но няма да намерят своето решение“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати