Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: Предложения на БСП се отхвърлят с лека ръка и тънка усмивка

Политика

Паргов: Предложения на БСП се отхвърлят с лека ръка и тънка усмивка

Паргов: Предложения на БСП се отхвърлят с лека ръка и тънка усмивка - Tribune.bg

„Напоследък социологическите проучвания взеха да показват една доста тревожна тенденция на спадове на доверието в управляващата коалиция. ПП вървят с геометрична прогресия надолу, което е притеснително за стабилността на управлението. Това не подминава всички коалиционни партньори, включително и БСП. Виждаме, че ДБ и ИТН са се сринали близо до прага на 4-процентната бариера. А БСП, не дай си Боже, може да удари нов исторически негативен рекорд. Всичко това означава, че тези събития и негативни процеси, заедно със самото поведение на правителството и неговите представители, за съжаление, не вдъхва доверие“.

Това заяви в интервю за Радио „Фокус“ общинският съветник от БСП в София Калоян Паргов.

Той изрази опасения, че всички решения в социалната сфера, наложени от останалите партньори в коалицията, ще се пишат на БСП.

„Доста често в последните месеци БСП предлага решения, които останалите членове на коалицията загърбва. Някои представители от тази коалиция с лека ръка и тънка усмивка ги отхвърлят или ги оставят на трупчета, без да цитирам имена. Това поставя въпроса: какъв е смисълът да присъстваш в това правителство, след като предлагаш определени неща, а партньорите ти не ги приемат и не можеш да ги наложиш“, попита той.

„Вторият проблем, свързан с нашето участие във властта, е дали участие в едно управлението би решило някакви вътрешнопартийни проблеми. Отговор на този въпрос от опита, който има БСП в различни управления, е еднозначен – не! Никога участието във властта не е панацея на някакви други проблеми. Да, временно те ще бъдат потиснати, временно партията и всички ще бъдат насочени към упражняването на властта, но няма да намерят своето решение“, подчерта той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати