Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парите в бюджета за машинното гласуване скараха депутатите

Политика

Парите в бюджета за машинното гласуване скараха депутатите

Парите в бюджета за машинното гласуване скараха депутатите - Tribune.bg
Снимка:

Менда Стоянова: 50 млн. лв. са заложени в държавния бюджет

Цял час отделиха депутатите на дебати по проблемите при въвеждането на машинното гласуване у нас, като капиталовите разходи по техните предложения варираха от 5 до 50 млн. лв. Председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова посочи, че 50 млн. лв. вече са предвидени за тази цел и са заложени като перо на разходи в държавния бюджет.

Представители на опозицията изразиха съмнения, че изборният процес през 2019 г. не е обезпечен, тъй като няма заделени пари за закупуване на машини в бюджета на Централната избирателна комисия/ЦИК/.

В проява на политическо късогледство обвини БСП депутатът Александър Ненков от ГЕРБ. Според него представители на левицата си търсят оправдание, че ще загубят изборите.

В хода на дебатите в зала бяха изнесени данни, че за последните три вота у нас, анализът на ЦИК показва, че използването на машини при гласуването се повишава съответно -  7%, 23% и 33%.

ЦИК вече е започнал процедура за закупуване на 12 500 машини през август.

Йордан Цонев от ДПС подкрепи решението на Министерството на финансите да заложи парите в централния бюджет и те да се отпуснат на ЦИК при провеждане на съответните процедури по избор.

„За цялата демократична българска общност е известен случаят "Костинброд", опорочихте изборния процес, за да говорите за държавен преврат, къде беше Мая Манолова, която говореше за две дъна на автобусите, можете само с фалшиви новини да печелите изборите“, коментира Цветан Цветанов, председател на изборния щаб на ГЕРБ.

Йордан Цонев от ДПС предложи прекратяване на дебата. „Безсмислен е този дебат, ако продължим да се съмняваме“, пък каза депутатът Рамадан Аталай.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети