Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ГЕРБ ще се присъедини към анкетната комисия за БНР, Сметната палата трябва да влезе на проверка

Политика

Борисов: ГЕРБ ще се присъедини към анкетната комисия за БНР, Сметната палата трябва да влезе на проверка

Борисов: ГЕРБ ще се присъедини към анкетната комисия за БНР, Сметната палата трябва да влезе на проверка - Tribune.bg
Снимка:

Споделям мнението на обществеността за Полфрийман, каза премиерът

В момента прокуратурата извършва пълна проверка в БНР, припомни министър-председателят Бойко Борисов преди да се включи в парламентарния контрол в Народното събрание.

„Сега, като си отговоря, ще помоля нашата парламентарна група, като председател на партията, да се присъединим  към анкетната комисия, която иска БСП. Нещо повече – пленарната зала да приеме решение, с което Сметната палата, като най-независим върховен орган, да влезе в БНР и да провери цялото управление на Националното радио до момента“, категоричен е премиерът.

Борисов отхвърли обвиненията, че се опитва да се измъкне от случая БНР. „Как да се измъкна, като нямам нищо общо с този скандал“, попита той.

Отговорът на въпроса кой е натискал ръководството на БНР, за да освободи журналистката Силвия Великова, според него ще даде прокуратурата.

„Да, това прави прокуратурата, не аз. За радост, този ръководител на националното радио никога не съм го виждал и не съм го чувал. Нито го познавам“, припомни министър-председателят. Борисов се извини за определението „главанаци“.

„Като бивш спортист и аз използвам думи, за които после малко си ги преглъщам. Така ми дойде отвътре, защото действително съм възмутен от това, което са направили. Сметната палата ще влезе, ще провери всичко. И от прокуратурата ще намерят виновниците“, обеща Бойко Борисов.

Премиерът заяви в заключение, че няма да коментира решението на българския съд за освобождаването на Полфрийман.

„За разлика от политическите сили, аз съм премиер и не мога да си позволя да коментирам решение на български съд. Никога не съм го правил. Знаем какъв е отговорът, но аз не мога да си позволя да го кажа. Споделям това мнение на обществеността“, призна премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати