Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков към БСП: Искате пир по време на чума

Политика

Георги Марков към БСП: Искате пир по време на чума

Георги Марков към БСП: Искате пир по време на чума - Tribune.bg
Снимка:

Според депутата от ГЕРБ социалистите искат да се припка с папка при президента, а това е връх на национална безотговорност

Парламентът започна дебата по вота на недоверие към кабинета заради водната криза, внесен от социалистите. Конституционалистът и депутат от ГЕРБ Георги Марков откри дебата по вота на недоверие към кабинета и посочи, че целта на вносителите е президентът да решава водната криза, като я прехвърли на служебния си кабинет. Марков разясни на избирателите какво ги чака, ако вотът мине в зала.

„Избирателите да знаят какво им готвите, да се припка с папка при президента, ще се намери трета политическа сила, която да иска стабилност в държавата. Искате служебно правителство, а министрите, след като си намерят секретарки, пиарки, да си влязат в кабинетите, да се запознаят с кризата, а после да я решават…Искате президентът да решава кризата, познавам го, поне за това не е виновен“, изтъкна юристът. Той определи искането за служебно правителство, което да решава кризата, като „връх на национална безотговорност“.

„Как не ви дойде на ум, че има бедствие в Перник и да кажете: Ние обявяваме война на бедствието, а не на правителството. Няма давност, може да поискате вот на недоверие и по-късно. Вие искате пир по време на чума“, заяви той.

Според него БСП иска да извлече политически дивидент за следващите избори, но подкрепата за социалистите се стопява в страната.

„Пилците се броят на есен, да видим колко пилци имате. Варна – 10%, Хасково – 14%, Враца 14%. 72% във Враца бяха сразени, за първи път в историята шофьорите на такситата бяха доволни. Не искате да ни подадете ръка да решим кризата. Има млади и талантливи социалисти. Младо момче, кметът на Перник показа как се прави като благодари на премиера преди Коледа.  Като сиамски близнаци са Борисов и кметът на Перник. Затова ще успеем. Говорите за машинното гласуване, но не и за модела „Елена Йончева“. Да попиташ на улицата кой е спасителят, всеки ще ви каже, че това е ГЕРБ. Никога не споменавайте за рестарт на промяната. Вие го направихте в началото на прехода и видяхме какво стана. Създадохте паралелната държава и подменихте вота на гражданите. Колкото пъти се докосвате до управлението, толкова пъти се проваляте“, предупреди социалистите депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

Той напомни, че страната се намира преди честването на 7 юни на 30-годишнината от началото на промяната, а растежът на икономиката у нас е трети в Европа.

„2021 Борисов ще спечели 5-ти мандат за управление на България“, прогнозира Георги Марков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Чумата Агент Николай, чумата сте вие и ГЕРБ.
24.01.2020 14:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати