Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът гласува проектокабинета „Денков-Габриел“ / НА ЖИВО/

Политика

Парламентът гласува проектокабинета „Денков-Габриел“ / НА ЖИВО/

На извънредно заседание Народното събрание се гласува проектокабинета „Денков-Габриел“, след като вчера президентът Румен Радев издаде указ за съставяне на правителство. Това стана веднага след като академик Николай Денков върна вторият мандат изпълнен.

В дневния ред на парламента са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България.

На заседанието присъства и президентът Румен Радев. Предвижда се първи ротационен председател да бъде номинираният от ПП-ДБ акад.Николай Денков. След 9 месеца постът ще бъде поет от Мария Габриел, която дотогава ще бъде вицепремиер и външен министър.

Кабинетът е подкрепен от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Двете коалиции имат общо 132-ма депутати. Така си осигуряват мнозинство според предварително декларираните намерения.

От „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ вече заявиха, че няма да подкрепят правителството с втория мандат, като от „Възраждане“ днес организират и протест. Все още не е ясно - как ще гласуват депутатите от ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети