Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заседанието на парламента пропадна, депутатите не успяха да приемат седмичната си програма

Политика

Заседанието на парламента пропадна, депутатите не успяха да приемат седмичната си програма

Заседанието на парламента пропадна, депутатите не успяха да приемат седмичната си програма - Tribune.bg
Снимка:

Свика се Председателски съвет

Парламентът не прие седмичната си програма за работа, което бе определено като прецедент за най-новата ни история от председателстващият заседанието Кристиян Вигенин. Програмата бе подкрепена от 86 депутати, „против" бяха 8, а 103 се въздържаха.

„Сега като че ли не сме изпадали в такава ситуация. Поне аз не. Първото, което можем да направим, е някой да поиска прегласуване и вероятно някои групи да размислят", призова Кристиан Вигенин.

Депутатът Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън" поиска прегласуване, но програмата отново бе отхвърлена със 79 гласа „за", 6- „против" и 123 – „въздържали се". Дневният ред включваше разглеждането на промени в Изборния кодекс на второ четене и първо четене на промени в Закона за политическите партии.

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин закри заседанието и свика Председателски съвет. „В момента не може да има заседание. По принцип знаете, че председателят на Народното събрание би могъл да насрочи извънредно заседание във всеки един момент. Да се надяваме, че това може да се случи", коментира Вигенин. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети