Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът обсъжда нова правна фигура - прокурор, който да разследва главния

Политика

Парламентът обсъжда нова правна фигура - прокурор, който да разследва главния

Парламентът обсъжда нова правна фигура - прокурор, който да разследва главния - Tribune.bg
Снимка:

Проф. Костадин Ангелов разяснява имунизационната кампания

Преди да излязат в коледна ваканция депутатите ще разискват на първо четене промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се предвижда създаване на нова правна фигура - прокурор, който да разследва главния.

Новите текстове, внесени от ГЕРБ, предвиждат създаването на нова фигура на разследващ прокурор със 7-годишен мандат, който да разследва действията на главния обвинител. Предлага се той да е със статут на действащ прокурор по подобие на европейските делегирани прокурори и да се номинира от не по-малко от шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и да се избира от Пленума на ВСС с обикновено мнозинство.

На редовния парламентарен контрол по искане на левицата народните представители ще изслушат регионалния министър Петя Аврамова за реформата в политиката за пътните такси.

На въпроси на депутати ще отговарят още социалният министър Деница Сачева, министърът на културата Боил Банов и здравният министър Костадин Ангелов. Един от въпросите към здравния министър е за предстоящата имунизационна кампания, свързана с коронавируса.

Следващото редовно пленарно заседание на Народното събрание ще е на 13 януари догодина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети