Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Чужди граждани получават българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Политика

Окончателно: Чужди граждани получават българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Окончателно: Чужди граждани получават българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатите следва да вложат над 1 млн. лв. в наши акции, облигации или съкровищни бонове

Парламентът одобри на второ четене възможността чужди граждани да получават българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции.

От измененията ще могат да се възползват чужди лица, които са получили разрешение за постоянно пребиваване в нашата страна на основание, че са вложили над 1 милион лева в акции на български дружества, облигации и съкровищни бонове или са увеличили тази инвестиция до 2 милиона лева. В първия случай те и досега можеха да получат български паспорт след пет години пребиваване в България, а ако се увеличили вложението си до два милиона лева, можеха да кандидатстват за паспорт и след една година.

В закона остава възможността за получаване на българско гражданство от инвеститори с трайни инвестиции, които са сертифицирани по реда на Закона за насърчаване на инвестициите със сертификат клас "А" или "Б", както и за приоритетен инвестиционен проект.

Милен Михов от ВМРО обясни отрицателния си вот по промените с мотива, че българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции също е продажба на гражданство, в каквото бяха обвинявани от партията заради разкритията около дейността на бившия шеф на Държавната агенция за българите в чужбина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети