Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът отхвърли предложението на БСП за доставка на руската „Спутник V”

Политика

Парламентът отхвърли предложението на БСП за доставка на руската „Спутник V”

Парламентът отхвърли предложението на БСП за доставка на руската Спутник V - Tribune.bg
Снимка:

„Когато Кремъл кихне, БСП се разболява“, пошегува се Даниел Митов от ГЕРБ

В последния си работен ден депутатите от 45-ия парламент отхвърлиха проекторешението за доставка на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V. Предложението на БСП беше отхвърлено с  83 гласа „за“, 69 „против“ и 56 „въздържал се“. Това беше втори опит на социалистите да внесат предложението, след като въпросът беше разискван и от предишното Народно събрание. 

Според левицата с руския препарат ще се предотврати нарушаването на утвърдения национален ваксинационен план, тъй като, според тях, са налице забавяния и нерегулярни доставки на вече утвърдените ваксини.

От БСП дадоха пример с Унгария, която си набави руска и дори китайска ваксина, възползвайки се от правото си самостоятелно да договоря покупката извън общите споразумения, сключени от Европейския съюз.

„Нека не бъдем на тази тема нито русофили, нито русофоби. Нека бъдем българофили. Подкрепете нашето решение, защото в интерес на здравето на българския народ“, призова за подкрепа лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите.

„Когато Кремъл кихне, БСП се разболява. Това правило е особено валидно в условията на пандемия“, пошегува се от своя страна Даниел Митов от ГЕРБ, който се обяви твърдо против проекторешението. Той припомни, че Европейската агенция по лекарствата все още не е потвърдила безопасността на руската ваксина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети парламент, БСП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати