Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за държавната собственост

Политика

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за държавната собственост

Снимка:

Единодушно депутатите гласуваха за повторно приемане на измененията

Народното събрание отхвърли единодушно ветото на президента върху промените в Закона за държавната собственост. Основната цел на промените е да се ускори процесът по изграждане на значими национални обекти. Държавният глава ги върна с аргумента, че не се постига баланс между обществения интерес и правото на собственост. Предварителното изпълнение на отчуждителни актове и сега било приложимо за магистрали, пристанища, летища, газопроводи и др. За Радев е необяснима разликата, която се прави между дребните и едрите собственици на земеделски земи и горски територии, и защо те ще се обезщетяват по различен начин.

От ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС заявиха, че не споделят притесненията на екипа на държавния глава и отново подкрепиха промените в закона. Въпреки че вчера Корнелия Нинова обеща край на бойкота на парламента, и днес депутатите от БСП не са в пленарна зала.

"За" повторното приемане на измененията в Закона за държавната собственост единодушно гласуваха 143-ма народни представители.

Моника Гаджанова  


Коментари (1)

Асен Ще ги отхвърли та, какви са тия глупости на този Президент
29.05.2019 16:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още