Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът отново създаде Временна комисия по ревизията

Политика

Парламентът отново създаде Временна комисия по ревизията

Парламентът отново създаде Временна комисия по ревизията - Tribune.bg
Снимка:

Идеята за това отново е на депутатите от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, начело с Мая Манолова

145 народни представители подкрепиха предложението и в този състав на парламента да действа комисия, която да ревизира управлението на предходната власт. Идеята за това отново е на депутатите от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, начело с Мая Манолова. Нямаше против и въздържали се.

Малко преди това парламентарната група на ГЕРБ напусна залата след скандал, тъй като по искане на Стоян Мирчев от БСП, предложението Младен Маринов да е член на комисията за полицейско насилие по време на протестите, бе отхвърлено.

Припомняме, че тази Временната комисия по ревизия заработи за първи път в 45-ия парламент.

Тя цели установяването на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години.

Комисията ще работи 6 месеца и отново начело ѝ застава Мая Манолова. За заместник-председател на комисията бе избран Борислав Сандов от „Демократична България“. 

В речта си от трибуната Манолова посочи, че комисията е стрес тест за политическата воля на партиите да застанат зад комисията или на страната на статуквото. Тя добави, че по време на работата на Комисията по ревизията в 45-тия парламент е събрала широка обществена подкрепа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети