Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът отново създаде Временна комисия по ревизията

Политика

Парламентът отново създаде Временна комисия по ревизията

Снимка:

Идеята за това отново е на депутатите от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, начело с Мая Манолова

145 народни представители подкрепиха предложението и в този състав на парламента да действа комисия, която да ревизира управлението на предходната власт. Идеята за това отново е на депутатите от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, начело с Мая Манолова. Нямаше против и въздържали се.

Малко преди това парламентарната група на ГЕРБ напусна залата след скандал, тъй като по искане на Стоян Мирчев от БСП, предложението Младен Маринов да е член на комисията за полицейско насилие по време на протестите, бе отхвърлено.

Припомняме, че тази Временната комисия по ревизия заработи за първи път в 45-ия парламент.

Тя цели установяването на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години.

Комисията ще работи 6 месеца и отново начело ѝ застава Мая Манолова. За заместник-председател на комисията бе избран Борислав Сандов от „Демократична България“. 

В речта си от трибуната Манолова посочи, че комисията е стрес тест за политическата воля на партиите да застанат зад комисията или на страната на статуквото. Тя добави, че по време на работата на Комисията по ревизията в 45-тия парламент е събрала широка обществена подкрепа.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още