Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът пак не тръгна навреме, ДПС направиха забележка на ръководството

Политика

Парламентът пак не тръгна навреме, ДПС направиха забележка на ръководството

Парламентът пак не тръгна навреме, ДПС направиха забележка на ръководството - Tribune.bg
Снимка:

Днешното заседание на парламента за пореден път не започна навреме. В 9:10 на председателската трибуна нямаше никой. Зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова се появи с желание да открие заседанието, но се чуха възгласи в зала от страна на депутати. Малко по-късно своето място зае и Кристиан Вигенин, който се извини и посочи, че причината за забавянето е председателски съвет, който се е провел днес сутринта.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев се възмути от тази ситуация и направи забележка на ръководството на Народното събрание.

„Получи се конфузна ситуация, защото дори да е имало председателски съвет, убеден съм, че има за какво да заседават, трябваше да се упълномощи заместник председател, който да открие заседанието и да започнем. Тук в залата се получи конфузна ситуация. Аз не знам на какво основание подлагате на унижение народните представители да стоят и да чакат равните себе си да открият или да не открият заседанието и да приключат. Моля ви, да си вземете бележка целият председателски съвет, особено ръководството на Народното събрание, защото народното представителство не е длъжно да търпи такова отношение“, категоричен бе Йордан Цонев.

Зам.- председателят на НС Кристиан Вигенин от своя страна прие упрека и заяви:

„Абсолютно резонна бележка, извинявам се на народните представители за това. Надявам се повече да не се повтаря такава ситуация. Ако сме допускали, че ще продължи по-дълго председателският съвет, щяхме да упълномощим зам.-председател, който да започне заседанието, но така се получи. Моля, още веднъж за извинение“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати