Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът пак не тръгна навреме, ДПС направиха забележка на ръководството

Политика

Парламентът пак не тръгна навреме, ДПС направиха забележка на ръководството

Снимка:

Днешното заседание на парламента за пореден път не започна навреме. В 9:10 на председателската трибуна нямаше никой. Зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова се появи с желание да открие заседанието, но се чуха възгласи в зала от страна на депутати. Малко по-късно своето място зае и Кристиан Вигенин, който се извини и посочи, че причината за забавянето е председателски съвет, който се е провел днес сутринта.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев се възмути от тази ситуация и направи забележка на ръководството на Народното събрание.

„Получи се конфузна ситуация, защото дори да е имало председателски съвет, убеден съм, че има за какво да заседават, трябваше да се упълномощи заместник председател, който да открие заседанието и да започнем. Тук в залата се получи конфузна ситуация. Аз не знам на какво основание подлагате на унижение народните представители да стоят и да чакат равните себе си да открият или да не открият заседанието и да приключат. Моля ви, да си вземете бележка целият председателски съвет, особено ръководството на Народното събрание, защото народното представителство не е длъжно да търпи такова отношение“, категоричен бе Йордан Цонев.

Зам.- председателят на НС Кристиан Вигенин от своя страна прие упрека и заяви:

„Абсолютно резонна бележка, извинявам се на народните представители за това. Надявам се повече да не се повтаря такава ситуация. Ако сме допускали, че ще продължи по-дълго председателският съвет, щяхме да упълномощим зам.-председател, който да започне заседанието, но така се получи. Моля, още веднъж за извинение“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема