Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие 41 закона за три месеца

Политика

Парламентът прие 41 закона за три месеца

Снимка:

Най-много въпроси са отправени към регионалния министър Петя Аврамова

По време на своята 7-ма сесия 44-то Народно събрание /НС/ е приело 41 закона и 65 решения, съобщи пресцентърът на парламента. От 7 май до 31 юли 2019г. в НС са внесени 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни представители. Постъпили са 73 проекта за решения, в т.ч. 64 от депутати.

За период от три месеца 44-то НС прие изменения в закона за енергетика, закона за мерките срещу изпирането на пари, закона за държавната собственост, закона за лечебните заведения, закона за политическите партии, Изборния кодекс и др. Парламентът е имал 34 редовни и едно извънредни пленарни заседания.

Използваното време за контролната функция на парламента през 7-та сесия на 44-то Народно събрание е 27 часа и 47 минути, постъпили са 277 въпроса и 14 питания. В този период са проведени четири изслушвания на министри и едно разискване по питане.

Членовете на правителството са отговорили на 218 въпроса и 6 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 45, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 34, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – 22, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – по 15, министърът на финансите Владислав Горанов – 14, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на образованието Красимир Вълчев – по 13, министърът на правосъдието Данаил Кирилов – на 12, министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 10, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на културата Боил Банов – по 7 и т.н.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 30, Валентина Найденова – 20, Георги Стоилов – 13, Дора Янкова - 11, Джевдет Чакъров, Антон Кутев, Кристина Сидерова и Любомир Бонев - по 10 и т.н.

От ПГ на “БСП за България“ са внесли най-много въпроси и питания – 213 въпроса и 13 питания. От ПГ на ГЕРБ са отправили 31 въпроса и едно питане, ПГ на ДПС – 15 въпроса, от ПГ на „Обединени патриоти“ – 14 въпроса и от ПГ на ВОЛЯ-„Българските родолюбци“ – 1 въпрос.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още