Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие 41 закона за три месеца

Политика

Парламентът прие 41 закона за три месеца

Парламентът прие 41 закона за три месеца - Tribune.bg
Снимка:

Най-много въпроси са отправени към регионалния министър Петя Аврамова

По време на своята 7-ма сесия 44-то Народно събрание /НС/ е приело 41 закона и 65 решения, съобщи пресцентърът на парламента. От 7 май до 31 юли 2019г. в НС са внесени 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни представители. Постъпили са 73 проекта за решения, в т.ч. 64 от депутати.

За период от три месеца 44-то НС прие изменения в закона за енергетика, закона за мерките срещу изпирането на пари, закона за държавната собственост, закона за лечебните заведения, закона за политическите партии, Изборния кодекс и др. Парламентът е имал 34 редовни и едно извънредни пленарни заседания.

Използваното време за контролната функция на парламента през 7-та сесия на 44-то Народно събрание е 27 часа и 47 минути, постъпили са 277 въпроса и 14 питания. В този период са проведени четири изслушвания на министри и едно разискване по питане.

Членовете на правителството са отговорили на 218 въпроса и 6 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 45, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 34, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – 22, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – по 15, министърът на финансите Владислав Горанов – 14, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на образованието Красимир Вълчев – по 13, министърът на правосъдието Данаил Кирилов – на 12, министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 10, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на културата Боил Банов – по 7 и т.н.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 30, Валентина Найденова – 20, Георги Стоилов – 13, Дора Янкова - 11, Джевдет Чакъров, Антон Кутев, Кристина Сидерова и Любомир Бонев - по 10 и т.н.

От ПГ на “БСП за България“ са внесли най-много въпроси и питания – 213 въпроса и 13 питания. От ПГ на ГЕРБ са отправили 31 въпроса и едно питане, ПГ на ДПС – 15 въпроса, от ПГ на „Обединени патриоти“ – 14 въпроса и от ПГ на ВОЛЯ-„Българските родолюбци“ – 1 въпрос.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати