Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия

Политика

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия - Tribune.bg
Снимка:

Спортни събития само на стадиони с камери и седалки с над 30 см облегалки

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, внесени от депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

С новите текстове се регламентира създаването на комисия към областните управители, която трябва да удостовери с доклад, възможността стадионът да изпълнява изисквания за обезпечаване на сигурност и безопасност при организирането и провеждането на международни спортни мероприятия.

Спортните събития ще се провеждат само на стадиони с камери и седалки с над 30 см облегалки. Новите изисквания към стадионите са с цел безопасност на зрители и играчи. Те са 17, а част от тях са седалките да са от нечуплив огнеупорен материал. Озвучителната уредба на терена да е свързана с независим източник на ток. Изискванията включват още места за хората с увреждания, както и минимум 5% от трибуните за гостуващите фенове. 

Засегнати от промените ще са само големите стадиони у нас, които има лиценз за международни спортни състезания. С промените се гарантира осигуряването на адекватни мерки за опазването на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия в страната. Основната им цел е да се усъвършенстват и отстранят някои констатирани празноти в нормативната уредба, относно издаването на акт за пригодност на стадионите ни по критерии на УЕФА.

Със 140 гласа „за“, нито един против и един „въздържал се“ парламентът прие на първо четене промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети