Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Приеха промените в Закона за опазване на обществения ред при спортни събития

Политика

Окончателно: Приеха промените в Закона за опазване на обществения ред при спортни събития

Окончателно: Приеха промените в Закона за опазване на обществения ред при спортни събития - Tribune.bg
Снимка:

Новите 17 изисквания към стадионите са с цел осигуряване на безопасност на зрители и играчи

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, внесени от депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Така областната администрация предстои да създаде комисия към областните управители, която с доклад трябва да удостовери дали конкретен стадион може да изпълнява изисквания за обезпечаване на сигурност и безопасност при организирането и провеждането на международни спортни мероприятия.

Новите 17 изисквания към стадионите са с цел осигуряване на безопасност на зрители и играчи. Част от тях предвиждат седалките да са от нечуплив огнеупорен материал, а озвучителната уредба на терена да е свързана с независим източник на ток. Стадионите ще са с  камери и седалки с над 30 см облегалки. Изискванията включват още места за хората с увреждания, както и минимум 5% от трибуните за гостуващите фенове.

Промените ще засегнат основно големите стадиони у нас, които имат лиценз за международни спортни състезания. С тях се гарантира осигуряването на адекватни мерки за опазването на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия в страната.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати