Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие оставката на Лена Бориславова като депутат

Политика

Парламентът прие оставката на Лена Бориславова като депутат

Парламентът прие оставката на Лена Бориславова като депутат - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ имат готовност да излъчат кабинет, когато мандатът отиде при тях, заяви Бориславова в кулоарите на НС

Парламентът прие оставката на Лена Бориславова като депутат от „Продължаваме Промяната - Демократична България“. „За“ гласуваха 181 народни представители, „против“ - 40, а „въздържал се“ - нямаше. „Явно президентът няма желание да даде време на Народното събрание да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ще бягаме от отговорност“.Това коментира Лена Бориславова пред журналисти в парламента за консултациите при президента и възможностите за правителство, веднага след като оставката ѝ бе гласувана в пленарна зала.

 „Консултациите се насрочват доста бързо. По две-три политически сили в един ден“, посочи Бориславова.

По думите ѝ „Продължаваме промяната“ имат готовност да излъчат кабинет, когато мандатът отиде при тях. Бориславова подчерта, че ПП-ДБ няма как да подкрепят правителство на ГЕРБ с първия мандат, като формацията няма да подкрепи и правителство с участието на партията на Бойко Борисов.

„Няма ревизия на решенията ни. ПП-ДБ имат решение на своите органи, което е категорично и ясно за първия мандат. Независимо колко депутати имаме, ние сме казвали, че нашият интерес е да има работещо правителство и ще направим всичко възможно за това“, добави тя.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати