Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие промени в Закона за хазарта

Политика

Парламентът прие промени в Закона за хазарта

Парламентът прие промени в Закона за хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Удължават се срокове за издаване на лицензи от НАП

Парламентът прие промени в Закона за хазарта с преходни и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Социалистът Крум Зарков определи внесеното предложение от мнозинството като провокация към опозицията. Социалистът остро възрази срещу практиката на управляващите да приемат промени в законите на страната с едно гласуване, а не на две четения с дебат в пленарна зала.

Християн Митев от НФСБ го призова в отговор да провери законодателната практика, когато БСП е била в мнозинство при предишни състави на Народното събрание. По думите му с новите текстове, внесени от депутата от ГЕРБ Менда Стоянова и група народни представители, с още три месеца ще се удължи срокът за довършване на образуваните и неприключени до влизането в сила на закона производства по искания за издаване на лиценз, продължаване или промяна в издаден лиценз, както и сроковете за утвърждаване на типовете и модификациите на игралното оборудване, джакпот системите, игралния софтуер, включително централната компютърна система, системите за онлайн залагания, комуникационното оборудване, включително контролния локален сървър, и устройствата на самообслужване за организиране на лотарийни игри, допустими за използване на територията на страната. Християн Митев се поинтересува дали опозицията иска НАП да носи отговорност, че в условията на пандемия нямат достатъчно служители, за да обработят преписките в досегашните срокове.

В сега действащия Закон за хазарта срокът за тези процедури беше 6 месеца, а с приетите измененията, този срок стана 9 месеца.

С 81 гласа „за“, 28 – „против“ и 2 – „въздържал се“ промените в Закона за хазарта бяха приети в преходните и заключителните разпоредби на Закона за извънредното положение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети