Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие решение за изслушване на доклад на главния прокурор

Политика

Парламентът прие решение за изслушване на доклад на главния прокурор

Снимка:

Докладът ще разгледа изпълнението на закона от прокуратурата за периода януари-август 2020г.

Депутатите подкрепиха проект на решение за изслушване на главния прокурор, внесен от БСП.

 „Свидетели сме на оповестяване на данни от прокуратурата, показни арести и нахлувания, които не се вписват в Наказателния кодекс, и които са повод за едни от най-масовите протести у нас. С оглед създалата се ситуация Народното събрание не може да стои встрани от този наболял дебат“, аргументира предложението социалистът Крум Зарков.

Юристът Красимир Ципов обяви, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи внесеното искане. Той предложи някои редакционни промени в текста на решението и призова всички парламентарни групи да го подкрепят.

Антон Кутев от БСП допълни, че относно правомощията на прокуратурата следва да се изясни какви са и как се изпълняват. „С доклада няма да приключим дебата. За мен освен Народното събрание има още две институции, които трябва да имат отношение към диалога – Президентството и Конституционният съд. Разговорът за конституционни промени тепърва става актуален - нужна ли е, какви промени в действията на прокуратурата, това ще бъде дълъг разговор“, разясни Кутев.

Последва гласуване, при което депутатите със 179 гласа „за“ и един - „против“ решиха главният прокурор да изготви и внесе в парламента доклад за изпълнение на закона от прокуратурата за периода януари-август 2020г.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още