Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът приключи по-рано работа поради липса на кворум

Политика

Парламентът приключи по-рано работа поради липса на кворум

Снимка:

За пореден път БСП умишлено саботират работата на Народното събрание, каза Караянчева

Парламентът приключи по-рано работа днес поради липса на кворум.

БСП поиска поименна проверка след почивката. Социалистите предприеха тази стъпка, след като заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов поиска удължаване на законодателната част на днешното заседание. Те не се върнаха в зала, а само колегата им Христо Проданов следеше как се провежда регистрацията на депутатите при поименната проверка.

"За пореден път опозицията от БСП не иска да се възползва от възможността за парламентарен контрол. Те умишлено саботират работата на Народното събрание", посочи в отговор председателят на парламента Цвета Караянчева. 

„Аз ги знам наизуст“, коментира председателят на Народното събрание присъстващите. Когато преброи имената на присъстващите в пленарната зала, Караянчева продължи с регистрацията на онлайн включилите се болни депутати. Христо Проданов се поинтересува дали е отбелязала депутатката от ГЕРБ Анна Александрова, защото не я е видял на екрана, което Караянчева определи като нахалство.

"Срам нямате! Колегите в клинично състояние участват в заседанията, за да осигурят кворум на вашата група, за да има парламентарен контрол", възмути се председателят на парламента.

Преброяването установи 118 депутати и липса на кворум в пленарна зала.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още