Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът продължава с формирането на постоянни комисии

Политика

Парламентът продължава с формирането на постоянни комисии

Парламентът продължава с формирането на постоянни комисии - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански ще ръководи работата на постоянната Комисията по бюджет и финанси

Депутатите гласуват ръководството и членовете на 22 парламентарни комисии. Депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански ще ръководи работата на постоянната Комисията по бюджет и финанси, решиха депутатите. Новосъздадената комисия в 46-ото Народно събрание ще трябва веднага да се захване с актуализацията на държавния бюджет, за която вече има внесен проект от служебното правителство.  Заместници на Каримански в работата на комисията ще бъдат бившият финансов министър и депутат от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев, проф. Румен Гечев от БСП, проф. Петър Чобанов от ДПС и Георги Ганев от „Демократична България“.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ не поискаха заместник-председателско място, а като член в работата ѝ ще се включи народният представител Мария Капон.

Засега актуализация на бюджета не се подкрепя от ГЕРБ и ДПС. ИТН дадоха заявка, че ще подкрепят повече средства за обезпечаването на сигурността по границата, но ще настояват за повече пари за пенсии.  БСП и ИБГНИ заявиха, че ще подкрепят актуализацията на първо четене, но след това ще внесат свои предложения. ДБ не е взела окончателно решение. 

Парламентът избра Йордан Цонев от ДПС за председател на Комисията по икономическите въпроси, а Андрей Михайлов от ИТН ще оглави правната комисия. Негови заместници ще са Крум Зарков от БСП, Анна Александрова от ГЕРБ, Надежда Йорданова от ДБ и Хамид Хамид от ДПС.

За шеф на комисията по енергетика и климат депутатите избраха Иван Хиновски от ИТН. Зам.-председатели са Делян Добрев от ГЕРБ, Атанас Костадинов от БСП, Мартин Димитров от ДБ, от Рамадан Аталай от ДПС.

Правната комисия ще бъде оглавена от Андрей Михайлов, също от „Има такъв народ“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети