Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът разреши общинските съвети да могат да заседават от разстояние

Политика

Парламентът разреши общинските съвети да могат да заседават от разстояние

Снимка:

Общинските съветници нямат частен интерес при приемането бюджета на общината

Парламентът разреши общинските съвети да могат да заседават от разстояние. Депутатите определиха и случаите, при които местните парламенти могат да заседават чрез видеоконферентна връзка – при бедствено положение и други извънредни ситуации.

Общинските съвети ще могат да заседават онлайн чрез технически средства за комуникационна връзка за едновременно приемане и предаване на връзка.

За проведеното онлайн заседание се изготвя видеозапис. Когато няма възможност за видеоконференция, заседанията могат да се провеждат по друг начин от разстояние – с неприсъствено гласуване, като се осигурява необходимият кворум.

Народното събрание регламентира, че общинските съветници, включително и председателят на общинския съвет нямат частен интерес при приемането бюджета на общината и при определяне възнагражденията на кметовете, на председателя на общинския съвет и на общинските съветници.

Така започналите производства срещу общински съветници за конфликт на интереси, преди приемането на промените, приключват според новите изменения.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още