Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът решава за комисия „Мартин Божанов – Нотариуса“

Политика

Парламентът решава за комисия „Мартин Божанов – Нотариуса“

Парламентът решава за комисия Мартин Божанов – Нотариуса - Tribune.bg
Снимка:

Народните представители ще гласуват в сряда три проекторешения за комисии - две от тях са за създаване на временна комисия, които да проверят дали има нерегламентирано влияние в правосъдната система, а третото - за комисия, която да проучи какво се случва със създаването на „Национална многопрофилна детска болница“.

Предложението за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика е внесено от Кирил Петков и група народни представители.

Късно снощи от ДПС обявиха, че заедно с ГЕРБ-СДС са внесли в деловодството на Народното събрание проект за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Също така се очаква да бъде внесено официално и искането за изслушване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за делата срещу Мартин Божанов - Нотаруса, който бе убит в София миналата седмица.

Предложението за комисия за детската болница пък е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители.

Депутатите ще гласуват и Проект на решение за попълване състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети