Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът решава за военната помощ за Украйна

Политика

Парламентът решава за военната помощ за Украйна

Парламентът решава за военната помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание с две заседания днес. Първоначално, депутатите се събират на редовно след което в 15:30 ч. започва и извънредно такова.

Очаква се НС да вземе решение за предоставяне на военна и техническа помощ на Република Украйна.

В програмата на депутатите тази седмица е залегнало още разглеждането на Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна и Проект на решение за предприемане на мерки във връзка с войната в Украйна. Очаква се депутатите да подложат на второ гласуване Законопроект за ратифициране на Договора (Писмо за предлагане и приемане на оферта/Letter of Offer and Acceptance – LOA) за допълнение и изменение към Международен договор (LOA) BU-P-AAD „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги“.

Предстои първо гласуване на промените в Закона за данък върху добавената стойност, както и първо гласуване на Законопроекта за изменение на Закона за обществените поръчки. Ще бъде решено за създаване на Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април 2022 г.

Депутатите ще подложат на първо гласуване Законопроекта за изменение на Закона за енергетиката.

Предстои да бъдат избрани двама членове на Съвета за електронни медии, процедурата е предвидена като точка първа за четвъртък, 5 май 2022 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети