Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът създаде две нови Командвания в Българската армия

Политика

Парламентът създаде две нови Командвания в Българската армия

Парламентът създаде две нови Командвания в Българската армия - Tribune.bg
Снимка:

За военни заводи и поделения държавата ще може да отчуждава земеделски земи

Парламентът създаде Командване за логистична поддръжка и друго за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана в Българската армия, стана ясно от приетите на второ четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили.

С новите текстове се разшириха правомощията на началника на отбраната, като той ще упражнява непосредствено ръководство на трите вида въоръжени сили - сухопътни, военноморски и военновъздушни. Възлагат му се и правомощия за поставяне на задачи и на органите на военната полиция.

Според приетите окончателно промени в Закона за отбрана се променя и Закона за подпомагане на земеделските производители, и държавата ще може да отчуждава земеделски земи, за да строи на нея военни заводи и поделения. По закон за отчуждените земи, обаче, държавата не е длъжна да изплаща пари на собствениците.

Макар и отхвърлено в ресорната комисия, предложението на народните представители от ГЕРБ Борис Кърчев и Емил Христов бе прието с 87 гласа „за”, седем – „против”, а петима – „въздържали се“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети