Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът създаде временна анкетна комисия за Конституцията

Политика

Парламентът създаде временна анкетна комисия за Конституцията

Снимка:

БСП и ДПС няма да участват в нея

Депутатите гласуваха създаването на временна анкетна комисия за разглеждане на проекта на нова Конституция.

"За" създаване на комисията гласуваха 116 народни представители, 52 бяха – „против“, а един се въздържа. 

Комисията, създадена по предложение на ГЕРБ, ще работи за срок от 2 месеца. Целта й е да обсъжда и анализира проекта на Конституция, внесен от министъра на правосъдието  Данаил Кирилов, и да предлага конкретни предложения за промени в него.

Председател на Комисията е Десислава Атанасова от ГЕРБ, а неин заместник - Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „Обединени патриоти“, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „Воля“ и Спас Панчев от групата на независимите депутати.

От БСП и ДПС не предложиха членове на комисията.

Спор предизвика и фактът, че независимият депутат Спас Панчев бе предложен за член на комисията от народния представител на ПГ на ГЕРБ Светослав Иванов. Това стана повод в обяснение на отрицателния си вот по гласуването на комисията социалистът Филип Попов да заяви, че са направени груби нарушения на Правилника за работа на Народното събрание.

„Гласувахме против, но сега, като видяхме състава, направен с нарушение, ви пожелаваме успех“, изтъкна червеният депутат.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още