Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът удължи с 3 месеца работата на анкетната комисия за БГ паспорти

Политика

Парламентът удължи с 3 месеца работата на анкетната комисия за БГ паспорти

Снимка:

Комисията не е готова с доклад има ли нарушения при предоставянето на българско гражданство

Народните представители удължиха с още три месеца работата на временната анкетна комисия, която разследва случаите на продажба на българско гражданство. Тази комисия беше създадена в средата на декември миналата година за срок от три месеца, за да проучи всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърденията за скандална подкупна схема при придобиването на българско гражданство от чужди граждани. Комисията е с председател депутата от ДПС Йордан Цонев и има 17 членове.

В края на тези три месеца, за които беше създадена, временната анкетна комисия трябваше да излезе с доклад има ли нарушения. Поради липса на готовност за това, председателят ѝ Йордан Цонев поиска още три месеца, за да може комисията да свърши своята работа.

Заради скандала с публикациите във френската преса за черна търговия с БГ паспорти министър-председателят Бойко Борисов дори стигна до идеята да бъде закрита Агенцията за българите в чужбина, чиито шеф, близкият до ВМРО Петър Харалампиев още е в ареста.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още